DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen erős jövőt jósol Leclerc-nek

Kimi Raikkönen, a Ferrari F1-es pilótája nyilatkozott elismerően az F2-ben szereplő Charles Leclerc-ről. A finn szerint láthatunk még nagy dolgokat a monacói tehetségtől.

Nemrég biztossá vált, hogy Kimi Raikkönen 2018-ban is a Ferrarinál folytatja pályafutását, így a maranellóiaknál nagy valószínűséggel jövőre sem változik a pilótafelállás. A finn visszavonulása utat nyithatott volna akár a fiatalok, vagy akár más feltörekvő versenyző előtt.

Az olaszok ifjú tehetsége Charles Leclerc is ilyen, aki kiválóan szerepel az F2-ben, hiszen 50 ponttal vezeti a bajnokságot a második helyezett Oliver Rowland előtt. Ez még csak hagyján, de a hungaroringi hétvége után a Ferrarival is kitűnő munkát végzett a 19 éves pilóta, amikor először ült be F1-es autóba.

 raikkonen-eros-jovot-josol-leclercnek



A teszten Raikkönen is ott volt szemlélőként, és csak magasztalni tudta a fiatal tehetséget: „Nem könnyű jól teljesíteni egy olyan autóban, ami eltérő azzal, amit eddig vezettél. Leclerc ennek ellenére remek fejlődést mutatott be, és biztos, hogy nagy dolgokra lesz képes a jövőben.”

„Annyi embert szerettem volna lenyűgözni, amennyit csak tudok, de az elsődleges a Ferrarival való együttműködés volt. Remélhetőleg lesz lehetőségem a szezon végén” - mondta Leclerc, miután a leggyorsabbnak bizonyult a hungaroringi teszt első napján.

A monacói pilótát egyébként a Sauberrel hozták hírbe, de nem tudni, lesz-e hely számára már jövőre az F1 mezőnyében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: