DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kulcsemberrel hosszabbított a Toro Rosso

Mivel mindkét fél elégedett az eddigiekkel, James Key, az istálló technikai igazgatója öt év közös munka után a folytatásról írt alá.

Key 2012 szeptemberében került a faenzai csapathoz, kézjegyét így először a 2013-as STR8-as autón hagyhatta rajta. Azóta is megszakítás nélkül dolgozott minden aktuális típuson, ez alól a már javában fejlesztés alatt álló 2018-as STR 13 sem lesz így kivétel. Franz Tost csapatvezető szerint azonban ettől jóval többet tett le az angol az asztalra.

jameskey_str11_launch



„Az eddig közösen eltöltött idő alatt James bizonyította képességeit. Amellett, hogy elismert munkát végez az autó aerodinamikáján, azt is megmutatta, milyen hatékonysággal képes összefogni a csapat különböző részlegeit itt Faenzában és a szélcsatornának helyet adó Bicesterben is. Örülök, hogy velünk marad és fenntarthatjuk ezt a gyümölcsöző kapcsolatot.” 

Természetesen maga Key is örömmel nyilatkozott.

„Boldog vagyok, hogy a Toro Rossóval, a Red Bull családdal folytathatom. Az itt dolgozó emberek profik, ambíciózusak, és fókuszáltak. A fejlődés érdekében mind hihetetlen keményen dolgoztak, és dolgozni is fognak az elkövetkezendő években. Szeretném megköszönni Franz Tostnak és a Red Bullnak a folyamatos támogatást és bizalmat. További munka vár minket és alig várom, hogy a Toro Rossóval megtehessem a következő lépéseket a céljaink felé.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: