DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ezért esett kútba a Toro Rosso-Honda megállapodás

Az olasz F1-es sajtó tudni véli, hogy milyen tényezőn csúszott el faenzai istálló és a japán motorgyártó potenciális együttműködése

Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy a Motorsport információi szerint mégsem lesz a jövőben Toro Rosso-Honda, noha heteken keresztül pletykálták a paddockban, hogy a japánok a McLaren után a faenzaiakkal szerződnek le, mely ugródeszkát is jelenthet később a Red Bullhoz. Az olasz Autosprint című lap egyértelműen megfogalmazza, hogy a felek miért nem jutottak egyetértésre: „Több hét után a tárgyalások anyagi okokból szűntek meg.”



„Nem titok, hogy ahhoz, hogy a japánok motorjai vonzóak legyenek, az egész dolognak arról kell szólnia, hogy a gyártó mekkora pénzösszeget hajlandó vinni egy csapathoz” - állt a lap cikkében. A McLaren egyébként évi 100 millió dollárral gazdagodik csak azzal, hogy a Honda erőforrásait szereli az autóiba. A szintén olasz Corriere della Sera úgy tudja, hogy a Toro Rosso egyszerűen nemet mondott a Hondára.

„A projekt tesztpad lehetett volna a Red Bull számára, de most minden semmissé vált. Úgy tűnik, hogy a Red Bull túl sok pénzt kért. Most, ha a McLaren valóban elhagyja őket, akkor a Honda valószínűleg távozik a Forma-1-ből” - tette hozzá a lap. Paul Hembery, a Pirelli egykori motorsport-igazgatója szerint teljesítmény-kiegyenlítésre van szükség a Forma-1-ben, ha a sportág el szeretné kerülni az újonnan érkező gyártók hasonló blamáját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: