DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A Mercedes továbbra is mindkét címért harcol

Toto Wolff elmondta, tudták, hogy a 2017-es szezonban nem lesz könnyű dolguk. Igazából nincs is. Vettelben és a Ferrariban nagy kihívóra talált a Mercedes az idei világbajnoki küzdelemben.

Az idei Mercedes talán legnagyobb problémája a gumikezelés. A Ferrarinak pedig pont ez lett 2017-ben az erőssége. Az erőviszonyok pályáról pályára változnak, és lehetetlen megjósolni, melyik helyszín lesz kedvező a címvédő alakulatnak, és melyik a maranellóiaknak. Ráadásul a Red Bullt sem szabad teljesen leírni.

Wolff beismerte, idén nagyon más a helyzet, mint az előző években: „Mindenki számára világos volt, hogy 2017 más lesz, mint az előző három szezon. Akkor még hatalmas teljesítményelőnyünk volt a többiekhez képest, ami azt jelentette, hogy a két versenyzőnk egymással küzd meg a bajnoki címért.”

A Mercedes csapatfőnöke ugyanakkor egy dolog miatt még mindig büszke: „Erre az évre változtak a szabályok azért, hogy eltüntessék ezt a korábbi egyensúlyt. Ez működött is. Először történt meg, hogy a bajnok csapat megőrizte a helyzetét egy nagy szabályváltozás után, és büszkék vagyunk rá, hogy mi tudtuk ezt megtenni.”

 mercedes-tovabbra-is-mindket-cimert-harcol



„De ez mára történelem. Csatlakozott hozzánk a Ferrari és a Red Bull is, mivel a szezon így alakította. Most ebben a valóságban kell versenyeznünk, de nyitottak vagyunk arra, hogy alkalmazkodjunk ezekhez az új körülményekhez” - folytatta realistán az osztrák szakember.

A Mercedes szakembere elmondta, mi kell a sikerhez: „A célunk továbbra sem más: mindkét bajnokságot szeretnénk megnyerni. A történelem már sokszor megmutatta, hogy általában a leggyorsabb autó hozza az egyéni címet, a legjobb és legkiegyensúlyozottabb versenyzőpáros pedig a konstruktőri első helyet. Tehát a prioritások világosak: továbbra is minden versenyen növelnünk kell az autó teljesítményét, hiba nélkül versenyezve és a lehető legtöbbet kihozva az adott pályából.”

„A motiváció és a határozottság nagyobb a gyárban, mint valaha. Magyarország megmutatta a csapat erejét - és szándékunkban áll a szezon második felére még inkább bebizonyítani, hogy erősek vagyunk” - zárta mondandóját a pozitívumokkal Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: