DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes elmondta, tárgyalnak-e Vettellel

Továbbra is tartja magát a hír, hogy a négyszeres F1-es világbajnok a brackley-i istállóhoz igazol jövőre - most a címvédők első embere is megszólalt a témában.

Annak ellenére, hogy a Ferrari Sebastian Vettellel az élen kettős győzelmet aratott a Magyar Nagydíjon, nem lehet azt mondani, hogy a vörösöknél a lépéselőny, hiszen szereplésüket a legtöbben a Hungaroring nagy leszorítóerőt igénylő vonalvezetésének tudták be. A Mercedes természetesen nem veszi félvállról a legfőbb riválist, saját csapata stratégiáját azonban hátrányai ellenére továbbra is helytállónak tartja az ominózus Bottas-Hamilton helycsere után.



„Egyértelmű, hogy a Ferrari csak Vettelről szól, viszont a mi filozófiánk, hogy két pilótával harcolunk, hátrányba hoz minket” - nyilatkozta Toto Wolff sportigazgató a La Gazetta dello Sportnak. „Az elmúlt években ez nem jelentett problémát, hiszen csak mi harcoltunk a bajnoki címért, de most más a helyzet, és alkalmazkodnunk kell hozzá. James Allisonnal tárgyalok erről mostanság - nem lesz elég, hogy kijavítjuk az autó problémáit, hiszen az elmúlt években a normálistól eltérő világbajnokságokat láthattunk.”

Az osztrák kitért arra a pletykára is, hogy Sebastian Vettel ferraris szerződéshosszabbítása azért késik, mert a német a Mercedeshez igazol 2018-ra. „Ez nem igaz, soha nem beszéltünk Sebbel” - tisztázta a helyzetet Wolff. „Számunkra mindig is az volt az elsődleges, hogy a pilótáinkkal beszéljünk a folytatás lehetőségéről. Hamilton szerződése 2018 végén jár le, ezért nincs ezzel problémánk” - mondta a sportigazgató, aki azonban a csak 2017-es szerződéssel rendelkező Valtteri Bottas helyzetére nem tért ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: