DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Haas fejlesztéseit a fékek blokkolják?

Jó egy éve küszködik Romain Grosjean a fékekkel, képtelen velük zöld ágra vergődni, pedig már több különböző gyártó rendszerét is próbálgatták. Spában is bizonytalanok.

A Belga Nagydíjra a Haas-Ferrari a tervek szerint visszatér a Brembo fékekhez, bár eredetileg Romain Grosjean rengeteget panaszkodott az olasz gyár termékeire. Tavasszal próbálkoztak a rivális Carbon Industrie rendszerével is, de igazából ez sem nyerte el teljesen a francia pilóta tetszését. Grosjean egyébként kiváló fejlesztőnek számít, de a megfelelő fékhatás nélkül az új alkatrészeket sem tudja rendesen tesztelni, ami hátrányt jelenthet az istállónak.

Nem ritka pillanat, Grosjean elvéti a féktávot


Günther Steiner csapatfőnök szerint végül mindkét pilóta a Brembo mellett tette le a voksát, így a Belga Nagydíj hétvégéjén egészen biztosan ezt használja a két Haas versenyző. Magnussennek eddig sem voltak fékproblémái, de Grosjean például Bakuban elképesztően szenvedett a megbízhatatlan fékhatás miatt, ez az eredményeken is nagyon meglátszott.

„Belgiumra Grosjean is a Brembót választotta, így mindkét pilóta ezzel fogja elkezdeni a hétvégét, aztán majd meglátjuk. De a terv jelenleg az, hogy a Brembót használjuk végig” – fogalmazott a csapatfőnök.

Mi a helyzet a VF-17-es fejlesztéseivel? „A legutóbbi szélcsatornás tesztelésünk adatait elemezzük. A bevetéstől egyelőre messze vagyunk, Japánra, vagy legkésőbb az Egyesült Államokba már mindenképpen elvisszük, Austinra egy nagyobb csomaggal készülünk” – tette hozzá Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: