DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen 400 pontot akar és várja Kubicát

Max Verstappen a tavalyi kiváló kezdés után idén, főleg autója gyengesége miatt kevésbé teljesít jól. A célkitűzés számára így is 400 pont, Robert Kubica visszatérését pedig nagy izgalommal várná.

2015-ben a Toro Rosso színeiben mutatkozott be az akkor még csak a 18. életévében járó Max Verstappen. Bő egy évre rá a Red Bull felhozta a nagycsapatba a Spanyol Nagydíjtól, a holland pedig azonnal meghálálta a bizalmat egy futamgyőzelemmel. Az idei évre visszaesett a Red Bull, Verstappen pedig a műszaki hibákkal különösen peches volt eddig, egyetlen dobogós helyet szerzett 11 futam alatt, Ricciardónak jobban ment a szekér.

Minden szezon előtt borítékba tesz egy számot, ami mutatja, mennyi pontot szeretne legalább szerezni az évad végéig. 2016-ban még a Toro Rossóval kezdett, így az elképzelései is kisebbek voltak, mint ami végül sikeredett. 100 pontot szeretett volna elérni, a Spanyol Nagydíj előtt korrigálta ezt 200-ra. Ezt végül el is érte, 204 ponttal zárta a szezont. És mi a helyzet 2017-tel?

Verstappen számára a második félév látatlanban is jobban sikerül majd


„400 pont!” – válaszolta nevetve Verstappen. „Nem, természetesen ezt már szinte matematikailag sem érhetném el. Számokban a nehéz szezonkezdet miatt nehéz kifejezni már az elképzeléseimet, inkább teljesítményben. Azt szeretném látni, hogy a lehetséges legközelebb kerüljünk a két jelenlegi éllovas istállóhoz, onnantól pedig a legtöbbet kihozni az aktuális nagydíjból” – tette hozzá a holland sztár.

„Hogy mit gondolok a DTM-éllovas Lucas Auerről? Gokartban már versenyeztem ellene, majd a Formula-3-ban is. Nagy tehetség a srác, örülök, hogy már tesztelhetett a Formula-1-ben a Force Indiával. Úgy vélem, a jövőben látni is fogjuk az F1-ben versenyezni. Robert Kubica? A kérdést érzelmi oldalról közelítem meg. Személy szerint mesébe illőnek és csodálatosnak tartanám, ha Robert visszatérhetne közénk. Az egész sport számára egy tündérmese lenne a történet, remélem, sikerül neki” – utalt lengyel kollégájára Max Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: