DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Nem mindenkinek Spa a kedvenc pályája

A nyári szünet utáni várakozás, a remek környezet, az odaadó rajongók, valamint a nagy kihívást jelentő pálya miatt a legtöbb pilóta számára a belga a kedvenc F1-es pályája - de nem a Force Inda franciájának.

Már csak néhány nap, és a Belga Nagydíjjal újból felpörög a Forma-1: Spában kezdetét veszi a szezon második fele, a pilóták és a csapatok megújult erővel vágnak neki a következő kihívásnak, a naptár leghosszabb pályájának. „Frissnek és kipihentnek érzem magam a nyári szünet után, készen állok a versenyzésre” - mondta Sergio Perez. „Nagyszerű időt tölthettem a családommal, de már alig várom, hogy újra a pályán legyek.”

„Belgium az egyik legjobb helyszín az F1-es autók számára. Nagyon szeretem a gyors vonalvezetését, a történetét, és rengeteg szenvedélyes szurkolóval lehet találkozni ott. Az egész hétvége remek, bár az időjárás mindig kérdőjel - szinte mindig esik legalább a hétvége egyik napján. Számomra a Pouhon az év legjobb kanyarja: gyors, és megelégedettséggel szolgál, amikor jól tudsz átmenni rajta. A 2017-es autók különlegesek lesznek ezen a szakaszon, akárcsak az Eau Rouge-ban.”



„A szezon második felében javítani szeretnék azon, amit eddig elértünk. Versenyképesek voltunk, de több lehetőség is kicsúszott a kezeink közül azt illetően, hogy több pontot szerezzünk. Remélhetőleg sikerül visszaszerezni ezeket az elveszített pontokat az előttünk álló versenyeken” - tette hozzá a mexikói.

Csapattársa nem kevésbé várja már a Belga Nagydíjat. „Remek nyári szünetem volt Dél-Spanyolországban, az elemeim teljesen fel vannak töltve, és már várom, hogy visszaüljek az autóba” - mondta Esteban Ocon. „Már egy éve F1-es pilótának mondhatom magam, nagyon gyorsan elszaladt ez az idő - így már nem is vagyok újonc! Tavaly Spában debütáltam, amely nagyszerű helyszín, de nem feltétlenül tartozik a kedvenceim közé.”

„Van néhány különleges kanyar benne, főleg a kettes szektorban, amely remek ritmussal rendelkezik. Ez egy olyan pálya, ahol tökéletes egységben kell lenned az autóval, mert a nagysebességű kanyarok teljes odafigyelést kívánnak. Spa remek hely a versenyzésre, mert könnyebb előzni, aztán ott a hírhedt időjárás is, a maga kiszámíthatatlanságával. Nem számít, ha esni fog, legalább több lehetőség terem majd előttünk.”

„Szerintem esőben és szárazon is versenyképes tudok majd lenni” - folytatta a francia. „A vonalvezetése illik az autónkhoz. Mindenki szeret átmenni az Eau Rouge-on, hiszen ez a kör leghíresebb része - ezekkel az autókkal fantasztikus élmény lesz. Talán az első kör több kihívást tartogat ezen a téren, de úgy vélem, utána könnyen padlógázon tudjuk majd venni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: