DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nem adja fel a Force India, cél a dobogó!

Remekül szerepelnek, folyamatosan pontokat szereznek, de egy valami még hiányzik 2017-ben: az első három hely valamelyikének elérése. Vijay Mallya hiszi, hogy ez idén is sikerülhet csapatának.

A tavalyi után ismét kiemelkedő évet produkál a Force India, hiszen a konstruktőri bajnokság negyedik helyén állnak, ráadásul nem is akármilyen előnnyel: 60 ponttal szereztek többet az ötödik pozícióban tanyázó Williamsnél. Egy dolog idén azonban még nem jött össze a rózsaszín alakulat számára: a dobogó. Korábban Ocon is beszélt arról, hogy a továbbiakban ez a cél lebeg majd a szeme előtt. 

Kanadában nagyon közel került a csapat a pódiumhoz, de végül kénytelenek voltak egy ötödik és hatodik pozícióval beérni. Idei legjobb eredményüket Spanyolországban érték el: negyedikként és ötödikként látta meg Perez és Ocon a kockás zászlót.

Vijay Mallya továbbra is hiszi, hogy 2014, 2015 és 2016 után idén is el tudják csípni a harmadik helyet: „Még mindig a szemünk előtt tartjuk, hogy dobogón ünnepelhessünk, és ha adódik erre lehetőség, úgy hiszem, élni is fogunk vele!”

 force-india-dobogot-celozza



„Nagyon jól érezzük magunkat a maradék kilenc versennyel kapcsolatban. Spa mellett van néhány másik pálya, ahol megmutathatjuk a VJM10-es igazi sebességét” - folytatta a pozitívumokkal a csapat tulajdonosa.

Az indiai üzletember az istálló fejlesztési terveiről is beszélt: „Igen keményen dolgozunk az autó fejlesztésén is, és van néhány újítás, amiket ki fogunk próbálni a következő versenyhétvégéken. A kiegyensúlyozottság lett idén az erősségünk: a 11-ből 10 futamon sikerült pontot szereznünk eddig, ráadásul 9 alkalommal mindkét pilótánk pontszerző lett.”

„Nagyon büszke vagyok a csapatra ezért az eredményért, és ez is mutatja, hogy a kemény munkánk most fizetődik ki igazán” - zárta gondolatait az istálló és emberei méltatásával Mallya.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: