DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

"Belebetegszel az első spái körödbe"

A legendás belga aszfaltcsík számtalan F1-es pilóta kedvencei közé tartozik, ez alól Grosjean sem kivétel. Rövid múltidézés és esélylatolgatás a Haas versenyzőjétől.

A francia pilóta számára több okból is kedves helyszínhez közelít a Formula-1 mezőnye. 2011-ben itt nyerte a GP2-es bajnoki címét és legutóbbi, 2015-ös F1-es dobogós helyezésének is ez adott otthont.

haas_hring_grosjean



„Jó autónk volt abban az évben" - kezdte a visszaemlékezést. "Tudtam előzni párat és fel tudtam jutni a pódiumra. Az egy olyan hétvége volt, mikor minden a terv szerint haladt. Nagyszerű volt a srácoknak és nekem is. Tökéletes hétvégénk volt. Nagyjából hasonló ahhoz az érzéshez, amikor a Haas első pontjait szereztük meg.”

Grosjean arra is kitért, mitől is olyan legendás a pálya.

„Egyetlen részletét nem tudom kiemelni. Az egész pálya nagyszerű egységet alkot. Vannak igazán nagy tempójú kanyarok, sok-sok különböző kanyar, némelyik gyors, némelyik lassú. Nagy a változatosság, ami miatt élvezetes rajta vezetni. Belebetegszel, mikor végigcsinálod az első gyors körödet” – ismerte be. „Pont úgy emelkedik és süllyed, mint egy hullámvasút. Felmerül benned, bírni fogod-e így a teljes futamot, de aztán ráérzel, és onnantól élvezed a G-erőket.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte van-e esélye a Haasnak hétvégén a dobogóra, Grosjean határozottan kijelentette, ő pontosan emiatt versenyez.

„Ha úgy megyek el egy versenyhétvégére, hogy nem hiszem el magamról, én vagyok a legjobb, vagy hogy nem vagyok képes megnyerni a futamot, akkor akár otthon is maradhatnék a gyerekeimmel. Mindig ott akarok lenni a dobogón. Mindig nyerni akarok. Természetesen sok múlik az autón, de sosem adhatod fel, mindig a legjobb formádat akarod hozni. Ilyen mentalitással kell hozzáállni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: