DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso kemény hétvégére számít Spában

Fernando Alonso, a McLaren F1-es pilótája elmondta, miért gondolja, hogy nehéz hétvége elé néz a Belga Nagydíj előtt. A pálya karakterisztikája sem feltétlen kedvez a wokingiak versenygépének.

A kétszeres világbajnok a többiekhez hasonlóan kipihenve vághat neki a szezon második felének. A magyarországi egyetlen pontszerzés után csak jobb folytatás jöhet a spanyol számára. A Honda kezd ismét éledezni, és gőzerővel dolgoznak az újabb változatú erőforrásukon.

Alonso energiával telítetten várja a belga hétvégét: „Imádom a nyári szünet utáni első versenyt! Nagyszerű érzés kipihenve visszatérni újult energiával. Készen vagyok a szezon második felére. Nagyon élveztem az időt, amit a családommal és a barátaimmal tölthettem, ugyanakkor keményen edzettem, és már alig várom, hogy visszaülhessek az autóba.”

 alonso-kemeny-hetvegere-szamit



A McLaren-Honda versenyzője elmondta, miért olyan különleges ez a helyszín: „Spa hihetetlen pálya - a kedvenceim egyike. Az érzés, amikor az Eau Rouge-t beveszi az ember, semmilyen más kanyarhoz nem hasonlítható. Olyan alacsonyan ülsz az autóban, az emelkedő pedig olyan meredek, hogy csak az eget lehet látni közben - ez elég bizarr.”

„A szezon alatt egyre erősebbek lettünk, és remélem, hogy a szezon második fele is hoz néhány pontot számunkra. Ez a verseny egy nehéz kihívás lesz az egész csapatnak - a mérnököknek és a szerelőknek is - mivel teljes gázon megy az ember a kör három negyedében, ami kemény az autónak és a versenyzőnek egyaránt” - folytatta Alonso a nehézségekkel.

A 2005-ös és 2006-os világbajnok így zárta gondolatait: „Tudjuk, hogy keményen kell dolgoznunk, ha valamiféle elfogadható eredményt akarunk elérni, de ez egy hosszú kör, és van néhány előzési lehetőség, megpróbálunk mindent kihozni a hétvégéből, amit csak tudunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: