DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A belga F1-es pilóta, ha hazai versenyét várja

2011 után lesz ismét hazai versenyző a Belga Nagydíjon Stoffel Vandoorne személyében, aki saját lelátót is kapott a több mint hét kilométeres versenypályán.

Hat évvel ezelőtt a Virginnel versenyző Jerome d’Ambrosio indult helyi kedvencként a Belga Nagydíjon, most pedig Stoffel Vandoorne-on a sor, hogy megörvendeztesse a Spába kilátogatókat - rajongói száma valószínűleg a Max Verstappen iránt érdeklődőkkel fog vetekedni. „Már nagyon régóta várok arra, hogy Forma-1-es pilótaként vezessek a Belga Nagydíjon” - mondta Vandoorne. „Ez minden hazai versenyző számára izgalmas - nagyszerű lesz érezni a közönség támogatását, sokan lesznek kint, ahogyan a családom tagjai és a barátaim is.”



„A mozgalmas első fél év után mindig hiányzik egy kis szünet, de már néhány napot követően vissza akartam térni az autóba! Viszont jól esett ez a pihenés, mely alatt újra lehetett pörgetni az elmúlt hónapokban történteket, ki lehetett elemezni, hogy mi volt jó és rossz, keményen edzettem, hogy Spában még erősebben térjek vissza a szezon második felére. Az év eleje nagy kihívásnak bizonyult, nem csak az én szemszögemből, de a csapatéból is. Néhány probléma akadályozta az előrelépésünket, de nekem is több időbe került, hogy rájöjjek, mit is szeretnék pontosan az autótól.”

„Mostanában elkezdtük látni a kemény munka eredményét, melyet a mérnökökkel és a csapat gyárban tartózkodó részével együtt végzünk. Minden, amin dolgoztunk, egy lépés volt előre, és mindent fejlődésnek neveznék. Még mindig jelentős hely áll rendelkezésünkre ezt illetően, sok jó dolog vár még ránk, de remélem, hogy a következő versenyek ígéretesek lesznek számunkra” - tette hozzá az első pontját a Hungaroringen megszerző versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: