DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ocon egészen a dobogóig menetelne

Ez az idei célkitűzése Esteban Oconnak. A Force India remek 2017-es teljesítményéhez kétségkívül a francia versenyző is hozzájárul, aki a szezon további részében még többet vár el magától.

A Force India pilótája csupán 11 pontra van tapasztalt csapattársától, és azt is elmondhatja magáról, hogy Monacón kívül minden egyes versenyhétvégén a pontszerzők között végzett. Ocon korábban elmondta, mindent megtesz azért, hogy fejlődhessen, és valószínűleg a legjobbkor igazolt az egyre jobban teljesítő Force Indiához.

A francia versenyző így értékeli az eddigieket: „Ha megnézzük Ausztráliát, azóta hatalmas a lépés. Az első öt versenyen folyamatosan fejlődtem, aztán a finomabb részleteken kellett egy kicsit hangolni, én most ebben a fázisban vagyok.”

„Ez nyilván még egy kis időt vesz igénybe, de mindig tanulok, és nem fogok kiengedni addig, amíg meg nem szerzem az első dobogómat” - folytatta gondolatmenetét Ocon.

 ocon-a-fejlodesrol-2017



Valószínűleg év elején nem sokan fogadtak volna arra, amit a 20 éves pilóta ezidáig véghezvitt: „Nagyon elégedett vagyok a szezon eddigi részével. A célunk a pontszerzés minden versenyen, és ezt tartani is tudjuk. Monaco kivétel volt - ott nem állt mellénk a szerencse.”

Ocon az elkövetkezőkben további javulást vár magától: „Egyre kényelmesebben érzem magam a csapatban minden alkalommal, amikor beülök az autóba, minden egyes versenyen. Ráadásul most olyan pályák fognak következni, amiket ismerek, ez pedig szintén a segítségemre lehet.”

„Alig várom, hogy mit hoz a szezon további része, de jelenleg elégedett vagyok azzal, amit elértem” - zárt lelkesen a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: