DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Bottas véghez viheti azt, amit Rosberg”

Stefan Johansson szerint lehetséges Valtteri Bottas számára, amit tavaly Nico Rosberg is elért: a bajnoki cím megnyerése. A svéd a Mercedesen belüli rég nem látott harmóniáról is beszélt.

A korábbi F1-es pilóta legutóbb Alonsónak üzent a médián keresztül, hogy ő maradna a helyében a wokingi alakulattal a következő szezonra is. 

Ezúttal Bottast került terítékre. A finn valóban remekül teljesít, két futamgyőzelemmel rendelkezik idén, és nem sokkal van lemaradva a pontversenyben Lewis Hamilton mögött. Johansson szerint nem elképzelhetetlen, hogy Rosberghez hasonlóan Bottastól is kikaphat a háromszoros világbajnok.

 bottas-megcsinalhatja-amit-rosberg



A 60 éves ex F1-es így kezdte nyilatkozatát a finnről: „Úgy gondolom, Bottas rendkívüli munkát végez. Ott van Lewis sarkában, ráadásul úgy tűnik, hogy a csapatban sincs feszültség.”

„A jó viszony látszik a csapaton és a versenyzőkön is, és azon, amikor Lewis tisztességesen visszaengedte maga el Bottast Magyarországon az utolsó kanyarban, amiben már a futam közepén megegyeztek” - folytatta Johansson a Mercedesen belüli állapotokról.

A svéd a 2016-os világbajnokhoz hasonlította Bottast: „Alig várom a pillanatot, amikor elhiszi, hogy meg tudja csinálni ugyanazt, mint Rosberg. Az a mogyoródi három pont ugyanakkor befolyásolhatja a szezon végén a bajnokság végkimenetelét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: