DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Renault-ban még mindig van potenciál

A francia F1-es istálló bővítette legnagyobb százalékban emberállományát és létesítményeit az elmúlt másfél év során, ügyvezetői igazgatójuk azonban úgy érzi, még mindig van hová fejlődniük.

A tavalyi, mezőny végén történő körözgetés után a bővítés 2017-ben meghozta a gyümölcsét, a Renault ugyanis konstans a középmezőnyben harcol idén - az ügyvezető igazgató Cyril Abiteboul azonban úgy véli, bőven van még hely az előrelépésre. „Nagyot fejlődtünk technikai/mérnöki szinten, most pedig hasonló előrelépésre van szükségünk, amely összhangban van a mérnöki potenciálunkkal - mint például a tervezőirodát, a gyártást illetően, ahol túl kicsik vagyunk, és szinte el kell halasztanunk, hogy megmutassuk, mire képes az aerodinamikai részlegünk” - nyilatkozta Abiteboul a Motorsportnak.



„Ez akkor fog megtörténni, amikor befejezzük a létesítmény bővítését, ahol sokkal nagyobb tervezőiroda áll majd rendelkezésünkre, mert jelenleg helyhiányban szenvedünk. Aztán nagy munka vár ránk, hiszen jövőre új, saját váltót mutatunk be - rengetegen csak erre az egy feladatra koncentrálnak, így a növekedésnek folytatódnia kell.” A csapat tavaly mindössze nyolc pontot szerzett, és a kilencedik helyen végzett a konstruktőrök között, idén azonban már 26-nál jár. Noha ez is csak a 8. helyre elég, mindössze 15 egységre állnak a hőn áhított ötödik helyen álló Williamstől.

„Jelenleg azon dolgozunk, hogy minél több projektet/koncepciót és újítást helyezzünk készenlétbe, befektetésnek, felszerelésnek, embereknek majd ötleteknek, projekteknek és koncepcióknak köszönhetően, aztán megkezdődhet az elemek gyártása. Ez mindig beletelik egy kis időbe, de az a jó, hogy ha egyszer elkezdődik, akkor valószínűleg nem fog megállni” - tette hozzá a francia.

Noha csapata növekedésén dolgozik, Abiteboul fontosnak tartja, hogy az F1 megakadályozza a gárdák túl „naggyá” válását. „Irányított módon kell növekedniük, mert őszintén szólva nincs étvágyam egy 800-900 főt foglalkoztató egységhez. Szerintem a sportág hamarosan tenni fog valamit annak érdekében, hogy ennek ne legyen értelme. Nem az anyagi forrásokról van szó, hanem a hosszútávú stratégiáról, mert szerintem a 650 körüli szám a megfelelő - és a tervek már jóval e feletti emberrel számolnak jövőre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: