DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Grosjean elmondta a Haas idei céljait

Romain Grosjean rendkívül elégedett az F1-es amerikai istálló 2017-es teljesítményével. A francia pilóta a csapat elvárásairól és idei formájáról beszélt a riportereknek.

Az amerikai istálló már annyi pontot ért el a szezon felénél, mint a debütáló évükben. A francia pilóta 2016-ban 29 ponttal zárt az év végén, most 11 futammal a vége előtt ugyanennyi egységet szerzett a csapat Magnussen és a francia pilóta révén.

Talán ez maradásra bírja Grosjeant, aki szerint ebben még több volt, ha nem szúrták volna el annyira a szezonnyitót: „Nagyon jó érzés. Igen sokat értünk el tavalyhoz képest. Már ugyanannyi pontunk van, a melbourne-i hiba nélkül pedig még 6 vagy 8 ponttal többet szerezhettünk volna.”

 grosjean-a-haas-celjairol



„A csapat egyre növekszik, megmutattuk ezt a második évünkben, ahol mindenki azt várta, hogy visszaesünk. Ennek ellenére emeltünk a szintünkön, és nagyon elégedett vagyok ezzel. Végig ebben reménykedtem, mióta ide igazoltam 2015-ben” - folytatta a francia lelkesen nyilatkozatát.

A Haas pilótája elárulta az istálló idei terveit: „Kitűztük a céljainkat: harcolni akarunk a középmezőnyben, néha kicsit előrébb vagyunk, néha pedig kicsit hátrébb.”

„Remélhetőleg itt inkább leszünk olyan pozícióban, mint Ausztriában, semmint Silverstone-ban, de sosem tudhatjuk. Összességében azt hiszem sok dolgon javíthatunk, és van helye a fejlődésnek. Jelenleg még nem vagyunk 100%-os formában” - zárta pozitívan nyilatkozatát Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: