DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Alonsónak még egy évet kellene várnia”

Stefan Johansson, korábbi F1-es pilóta véleménye a fenti idézet. A svéd veterán megindokolta, miért kellene még egy évet maradnia Fernando Alonsónak a wokingiakkal.

A spanyol pilóta nemrég elmondta, csak a szezon végén fog dönteni arról, hol folytatja pályafutását. A kétszeres világbajnok nyilván olyan csapattal folytatná, ahol a futamgyőzelemre és a bajnoki címre van esélye. Jelenleg erre a Ferrari és a Mercedes pilótáinak van a legnagyobb esélye.

Johansson rámutatott arra, hogy a spanyol lehetőségei elég korlátozottak: „Úgy látom, mindenki számára nehéz a versenyzői piac elejére jutni jelenleg. Ha Alonso elhagyná a McLarent, hová menne? Kétlem, hogy a Mercedesnél vagy a Ferrarinál lenne számára ülés, és a Red Bullnál is teltház van.”

 alonso-maradjon-a-mclarennel-2017



„Véleményem szerint jobb lenne, ha még egy évet a McLarennél maradna, és türelmes lenne. Én még mindig hiszek benne, hogy el fognak indulni a helyes irányba, olyan opciókkal, amik maradtak számukra - ezek közül a Renault-nak van értelme” - folytatta a svéd a wokingiak opcióival.

Az ex F1-es pilótát lenyűgözte egykori csapata mogyoródi teljesítménye: „Ha a McLaren végezne a Hondával és más erőforrásra vált, úgy gondolom Magyarországon már megmutatták, hogy komolyan kell velük számolni.”

„Nyilván csak két csapat van, ahová mindenki szeretne menni, de hozzájuk bejutni most nagyon kevés esély van” - zárta gondolatait Johansson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: