DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Alonso tényleg Sainz mentora?

A Magyar Nagydíj összehozta a két spanyol versenyzőt, akik a hatodik pozícióért vívtak ádáz csatát. Carlos Sainz emlékezett vissza a szituációra, és elmondta, hogyan profitált az esetből.

Azt azonban nem tudhatjuk, jövőre is egy mezőnyben láthatjuk-e a két pilótát. Sainz valószínűleg marad a Toro Rossónál, de Alonso maradása egyáltalán nem biztos. A kétszeres világbajnok kijelentette, év végén fog dönteni arról, hol folytatja pályafutását a következő esztendőben.

Sainz-nak tehát még most kell kihasználnia, hogy tapasztalatot szerezzen a kétszeres világbajnoktól. 2018-ban már nem biztos, hogy lesz erre lehetősége: „Ez határozottan egy remek tanulási szituáció volt nekem az elkövetkező évekre. Olyan, mintha a győzelemért harcoltunk volna, mert normális esetben Fernandónak az első helyért kellene küzdenie.”

 sainz-a-mentor-alonsorol



„A középmezőny első pozíciójáért harcoltunk egy kétszeres bajnokkal, és talán a mezőny legjobb versenyzőjével. Nagyon sokat tanultam a magyarországi csatából. Ez a harmadik évem az F1-ben, és még mindig tanulok újat” - folytatta lelkesen a Toro Rosso pilótája.

Sainz az Alonsóval való kapcsolatát a következő módon magyarázta meg: „Azt hiszem az emberek úgy gondolják, 'ők mindketten spanyolok, az egyik a mentor, a másik pedig a tanuló'. Viszont ugyanúgy harcoltam vele, mint az összes többi versenyzővel a rajtrácson. Ő egy kicsit talán jobb, mint a többiek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: