DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Red Bull befogná a Ferrarit

Nagyra törő elképzelései vannak Christian Horner csapatfőnöknek – a szezon hátralévő részében több pontot szereznének az olaszoknál.

A négyszeres világbajnok csapat érthető módon többet akar a jelenlegi helyzeténél. 2010-től 2013-ig megszakítás nélkül nyerték a vb címeket, ám a Mercedes megerősödésével ez a széria megtört. A 2015-ös szezon kifejezett mélypont volt számukra, mikor a konstruktőri bajnokságban a dobogóra sem fértek fel, negyedikek lettek.

horner_hring



 Horner tisztában van vele, mekkora falat lenne megfogni a Ferrarit – csapata jelenleg 134 pontra van a második helytől, ez pedig saját bevallása szerint is ledolgozhatatlan hátrány.

„Úgy gondolom, a tabellát tekintve túl messze vagyunk a Ferraritól és a Mercedestől, de szeretnék legalább a Ferrarinál több pontot szerezni a maradék kilenc futamon. Realista és kellően agresszív cél lenne az számunkra, ha néhány futam múlva dobogós helyezésekért küzdhetnénk.”

Horner úgy érzi, a Spanyol Nagydíj óta folyamatosan fejlődésben vannak, ekkorra tudták ugyanis kijavítani azt az irányt, amelyen eredetileg elindultak az autó aerodinamikáját tekintve.

„A srácok nagyon jó munkát végeztek ezt illetően. Persze ilyenkor ott van négy-hat hét, mire valóban orvosoljuk azt. Barcelonában tudtuk bemutatni az első fejlesztési csomagot, amellyel ezeket a problémákat céloztuk meg. Úgy gondolom, most jó irányba haladunk. Azóta folyamatosan fejlődik az autó és ezt fenn is akarjuk tartani a szezon végéig” – zárta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: