DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Mégsem lesz Toro Rosso-Honda

Sajtóinformációk szerint kútba esett a faenzai csapat és a japán motorgyártó szerződése: 2018-ban maradnak a Renault-nál Franz Tosték, a Hondának pedig továbbra sincs második csapata.

A Honda nagyon szeretne jövőre egy második F1-es csapatot is a McLaren mellett, ahova szállíthat motorokat, mert ettől remélnek komoly előrelépést a japánok. Először úgy tűnt, hogy a Sauberben találták meg a partnerüket, de ez a szerződés felbomlott, majd a szintén velük hírbe hozott Toro Rosso is nemet mondott.

A Motorsport.com nemzetközi szakportál információ szerint már nincs elég idejük a feleknek ahhoz, hogy tető alá hozzák a megállapodást és felkészüljenek a következő idényre, ráadásul a Toro Rossónak szerződése is van a Renault-val, így a faenzaiak maradnak eddigi beszállítójuknál a 2018-as szezonra is.

tororosso-hungaroring



Hiába a nyilvánvaló feszültségek, egyre inkább úgy tűnik, hogy a McLaren és a Honda házassága folytatódni fog, ugyanis egyik fél sem talál más megoldást - a Ferrari és a Mercedes nem fog motort adni a wokingiaknak, a Hondának pedig szintén nincs más lehetősége jelen állás szerint.

A hírrel kapcsolatban egyelőre sem a Toro Rosso, sem a Honda nem nyilatkozott - a csapattal kapcsolatban közben az is felmerült, hogy a Red Bull esetleg eladja.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: