DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kubica nem elég fiatal az F1-hez?

Nagy esély van rá, hogy a lengyel pilóta visszatér a száguldó cirkuszba, bár 32 évével már a mezőny idősebb részét erősítené - a fiatalok nagy részét a sportágba hozó Helmut Marko elmondta véleményét a versenyzőről.

Bár azt hihetnénk, hogy a Forma-1 átlagéletkora folyamatosan csökken a húsz év környéki pilóták bemutatkozásával, a legfiatalabb átlagéletkorú dobogó még mindig a 2008-as Olasz Nagydíjra datálódik. Akkor Sebastian Vettel, Heikki Kovalainen és Robert Kubica állt a pódiumon a maguk átlagosan 23 évével és 350 napjával - ma már a német túl van a harmincon, a finn rövid úton búcsúzott a sportágból, a lengyel pedig most kacérkodik a visszatéréssel.



Kubica nemrég annál a Renault-nál tesztelt, ahol a 22 éves Nicholas Latifi és a 25 éves Oliver Rowland kopogtat az ajtón versenylehetőségért, 32 éves lévén pedig csak hárman idősebbek nála a jelenlegi mezőnyben: Fernando Alonso és Felipe Massa (36-36 év), valamint Kimi Raikkönen, aki októberben tölti be a 38-at. A Formula-1.com megkérdezte a Red Bull tanácsadóját, hogy nem lenne-e helyesebb fiatalabb versenyzőknek lehetőséget adni, így válaszolt: „A balesete előtt Kubica az egyik legjobb versenyző volt a mezőnyben.”

„Ennek tetejébe sikeres volt a Renault-val, és ha úgy gondolják, hogy folytathatja velük, akkor van értelme. Szerintem nagyszerű lenne Kubica számára, ha visszatérhetne, és ami az életkort illeti: szerintem Verstappen a kivételek közé tartozik. Általában a versenyző személyiségét kell figyelned - vannak olyanok, mint Verstappen, akik a tinédzseréveikben is készen állnak, másoknak azonban több időre van szükségük. Ha Kubica még mindig rendelkezik azzal, ami a versenyzéshez kell, akkor miért ne?” - tette hozzá Helmut Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: