DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kubica igazi született tehetség

A lengyel F1-es pilótának sajnálatosan kevés idő jutott arra, hogy Eric Boullier-vel dolgozzon együtt a Renault-nál, de a franciának így is remek emlékei vannak a visszatérésre készülő versenyzőről.

Miután a BMW úgy döntött, kiszáll a Forma-1-ből, Robert Kubicának új állás után kellett néznie 2009 végén. Sokat nem kellett keresgélnie, a Renault-val ugyanis remek kapcsolatot ápolt, hiszen 2005-ben megnyerte a WSR 3.5-ös sorozatát, év végén pedig ki is próbálhatta az istálló egyik autóját. Az enstone-i gárda lecsapott rá, és valószínűleg hosszú távon számítottak volna rá 2010-től, ha nincs az az olaszországi ralibaleset 2011 februárjában.



Akkoriban Eric Boullier volt a csapat vezetője, aki az F1i.com-nak adott interjújában felidézte legkedvesebb emlékét a lengyelről. „Amikor szóba kerül Robert, mindig egy dolog jut eszembe róla: a 2010-es Japán Nagydíj időmérője. Robert a negyedik időt érte el, majd a harmadik helyről indulhatott, Hamilton büntetése miatt. Azon a napon egy egészen elképesztő kört rakott össze, amit tudott is: ’Soha nem leszek képes még egy ilyen körre az életemben!’, mondta, miután kiszállt az autóból.”

„Robertnek hihetetlenül természetes tehetsége volt, őszintének és egyenesnek bizonyult, köntörfalazás nélkül, akárcsak Kimi és Fernando. Abban a tekintetben, hogy hogyan közelíti meg a munkáját versenyzőként, hasonlít Fernandóhoz. Ugyanolyan a karaktere, és képes feláldozni a magánéletét is a siker érdekében. Nagyon kedvelem őt, a balesete pedig az egyik legnehezebb pillanat volt a karrieremben” - tette hozzá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: