DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas trükkös folytatásra számít, ha...

A finn F1-es pilóta még az egyéni világbajnoki címet is megszerezheti idén, őt azonban - legalábbis úgy tűnik - jobban foglalkoztatja csapata helyzete: szerinte fel kell pörögniük, nehogy lemaradjanak a Ferraritól.

Noha a konstruktőrök között a Mercedes jobban teljesít a Ferrarinál, az idei tapasztalatok alapján az Ezüstnyilaknak van egy gyengepontja idén: a nagy leszorítóerőt igénylő pályák. Monacóban és a Hungaroringen is kettős győzelmet aratott a Ferrari, első rajtsorból indulva, ezért joggal érzik a brackley-i alakulatnál, hogy ezen a téren is előre kell lépniük. „Úgy vélem, a következő két verseny papíron jobban fekszik majd nekünk a Ferrarihoz képest” - idézte Valtteri Bottast a Motorsport.



„Szerintem jól állunk. Persze sok munka van még hátra, hiszen gyorsak a kanyarokban, és dolgozunk kell ezen, ahogyan a nagy leszorítóerős csomagunkon is. Még vannak hátra ilyen pályák: Spa a hatékonyságról szól, Monza az alacsony leszorítóerőről, Szingapúrban viszont ismét a nagy leszorítóerő kerül előtérbe. Nagyon keményen dolgozunk azért, hogy jobbá tegyük az autót, mert ha nem fejlődünk, nagyon trükkös folytatás vár ránk.”

Bottas első Mercedesnél töltött szezonjában eddig két győzelmet aratott, és mindössze 33 pont a lemaradása a tabellát vezető Sebastian Vetteltől, azonban elmondta, még ettől is jobb eredményekre számított. „Azt hittem, előrébb leszünk a bajnokságban, csapatként is. Persze jól állunk a konstruktőrök között, de lehetne jobb is, volt pár nem túl ideális versenyünk idén. Nekünk csak a győzelem elfogadható, mindig ez a célunk. Van még mit tennünk - és van még mit tennem nekem is.”

„Apró dolgokon tudok változtatni, amíg együttműködök a csapattal, akárcsak mostanáig. Tudom, hogy a szezon második fele jobb lesz számomra, a legjobb produkcióim is csak most következnek majd. Ezért várom annyira az év következő szakaszát. Azt kell mondjam, hogy a szezon első fele átlagosan alakult, mert mindig magasra helyezem a lécet, de persze voltak remek pillanataink is” - tette hozzá a finn, akiről elődje, Nico Rosberg úgy véli, hogy fejben ő a tökéletes versenyző a Forma-1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: