DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso jelleme nem is olyan, amilyennek hiszik

Mindig, mindenben győzni akar, az autóval pedig úgy képes bánni, amihez foghatót Eric Boullier senki másnál nem látott még: a legérdekesebb azonban az, amit főnöke Fernando Alonso állítólagos rossz természetéről mondott.

Fernando Alonso sokak véleménye szerint a mezőny legteljesebb versenyzője: és alighanem ezt a csoportot erősíti Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója is, aki több világbajnokkal és nagy versenyzővel együtt dolgozott már, mint Kimi Raikkönen, Jenson Button vagy Robert Kubica, Alonso azonban még közöttük is kitűnik szemében:

„Fernando azért emelkedik ki a többiek közül, mert létszükséglete, hogy versenyképes legyen. Az egyedüli dolog, ami érdekli, az a győzelem, bármiben is próbálja ki magát. Versenyezhetsz vele a helyi gokartpályán, vagy teniszezhettek, 200 %-ot fog beleadni, hogy ő nyerjen. Ugyanannyira elszánt lesz, mint egy nagydíj hétvégéjén. Alonso egész élete erre a szükségletre épül: teljesíteni és győzni kell. Azt nem mondanám, hogy szerzetesként él, de csak a vetélkedés érdekli” – mondta az F1i.com-nak Boullier.



Ha valaki, a francia csapatvezető pontosan tudja, mi igaz Alonso nehéz természetéből és makacsságából: „Néha félreértésekhez vezethet, ha meg akarjuk érteni, mik az elvárásai. Fernandónak olyan híre van, hogy nehezen kezelhető, pedig valójában nem is az. Amint kiismered a teljesítményéhségét, egészen egyszerű kezelni ezt a karaktervonást. Persze el lehet képzelni, hogy eléggé bosszankodik utóbbi eredményeink miatt. Fernandónak megvan a maga személyisége, elvárásai, feltételei, de nem az a fickó, amilyennek néha ábrázolják.”

„Amikor vezet, szinte soha nem hibázik, és végletekig sűrített teljesítményt hoz ki az autójából a legelső körétől fogva. Ilyet soha nem láttam még egy másik versenyzőtől sem” – dicsérte végül a spanyol vezetői képességeit. „Nála tudod, hogy már a legelső kihajtástól fogva használhatod a telemetriai adatokat, mert az autó határait már ekkor felmérte.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: