DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Red Bull tanácsadója elmondta, hogy kit támogat a vb-csatában

Lewis Hamilton és Sebastian Vettel párharca nem csak a rajongókat, hanem a paddockot is megosztja - bár mindketten a Red Bull ellenfelei, Helmut Marko mégis drukkol egyiküknek.

Miután a Mercedes három éven keresztül dominált a Forma-1-ben, a Ferrarinak idén ugyanakkora esélye van a világbajnoki cím megszerzésére, mint a csillagos alakulatnak. Bár a konstruktőrök között a brackley-ieknél az előny, egyéniben Sebastian Vettel vezet, akinek 2013 óta először kapott képességeihez méltó autót. Mivel a heppenheimi versenyző Red Bull-nevelés, ezért nem meglepő, hogy az energiaitalosok tanácsadója, Helmut Marko is az ő sikeréért szorít idén.



„Hiszek Vettelben, mert tudom, hogy mentálisan milyen erős, a Ferrari pedig emelni tudta a tétet” - mondta az osztrák az F1 hivatalos weboldalának, amikor arra kérték, tippelje meg 2017 világbajnokát. „Silverstone kivétel volt, de a Ferrari egyértelműen az erősebb autónak bizonyult a szezon első felében, és különböző körülmények miatt nem tudták győzelemre váltani a lehetőségeket.”

Marko korábbi tapasztalatai alapján azt mondta, hogy „Seb arra fogja használni a nyári szünetet, hogy erősebben térjen vissza - ilyennek ismerem őt”, abban viszont kételkedik, hogy a Red Bull csatlakozni tud idén a Ferrari és a Mercedes párharcához, főleg a Renault erőforrása miatt. „Nem túl jó számunkra, de ezzel a motorral ez a legjobb, amit elérhetünk” - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: