DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Ferrari rajtbüntetés nélkül akarja lehozni a szezon második felét

A maranellói F1-es istállónál annak ellenére bizakodóak a jövőt illetően, hogy mindkét autójukkal a szabályok által megengedett utolsó turbónál járnak.

Az idei szezonban a hajtásláncot alkotó hat alkatrészből egységenként négyet használhatnak fel a csapatok büntetés nélkül. Ebbe a turbófeltöltő is beletartozik, amelyből mind Vettel, mind Raikkönen az utolsó darabnál tart.

Amint az ötödiket beépítik, azonnali 10 helyes rajtbüntetést kapnak. Nincsenek egyszerű helyzetben, mivel mindkettejüknek volt már műszaki problémájuk és 9 versenyhétvégét kellene még kibírniuk az alkatrészeknek.

ferrari_1-2_hring



Ez Mattia Binotto technikai igazgató számára is aggodalom, ő mégis úgy gondolja, a már használt egységek okos cserélgetésével képesek lesznek kihúzni a szezon hátralévő részét.

„Valóban kisebb aggodalmat jelent, hogy rögtön az elején turbóproblémáink voltak és hamar ki kellett cserélnünk azokat” – mondta Binotto. „Korán felhasználtuk a harmadik és negyedik számú egységeinket. Ezzel párhuzamosan viszont módosításokat is végeztünk rajtuk a megbízhatóságuk érdekében, ezek pedig jelen pillanatban jól működnek. Mind a négyet használtuk már, de futott kilométert nézve jól állunk, ha cserélgetjük azokat. Természetesen az a cél, hogy újat már ne használjunk fel a szezon végéig.”

A Ferrari jelenleg 39 ponttal követi a Mercedest, a Hungaroringen elért dupla dobogóval zárkózva fel rájuk. Mattia Binotto arra is kitért, hogy szerinte nem lehet egyértelműen megmondani hogy ők, vagy a Mercedes az erősebb.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: