DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Nagy a csalódottság a Williamsnél

A grove-i F1-es alakulat a várakozásokon alul teljesített idén, hiszen egyáltalán nem tűnik úgy, hogy vissza tudják szerezni a konstruktőri negyedik pozíciót a Force Indiától.

Noha két ízben is sikerült elcsípniük a harmadik helyet a tabellán, a Williams tavaly visszacsöppent a valóságba, hiszen még a negyedik helyért folytatott harcot is elveszítették a Force Indiával szemben. Idén nincs harc, csalódottság viszont sokkal több: hiába Lance Stroll bakui dobogója, a csapatnak a pontszerzésért is vért kell izzadnia, így nem meglepő, hogy a Toro Rosso, a Haas és a Renault is lőtávolban van hozzájuk képest.



„A féléves adatok alapján nem tartunk ott, ahol szeretnénk” - idézte Paddy Lowe-öt, a Williams technikai igazgatóját az F1i.com. „Csalódottak vagyunk, hiszen az autónk gyorsabb, mint azt a megszerzett pontjaink mutatják. Pályáról pályára változik a teljesítményünk, vannak olyan helyek, ahol egyértelműen alulteljesítünk. Olyan modellre van szükségünk, mely kiegyensúlyozottabban teljesít. Erre összpontosítunk a következő évet illetően. Néhány dolgot megértünk, másokat viszont nem. Nagyon sok dolgunk van még, de reméljük, hogy a szezon második fele sikeresebb lesz majd.”

Lowe hozzátette, a csapat hamarosan átcsoportosítja erőforrásait a 2018-as autóra. „Folyamatosan egyre több és több energiát fordítasz rá, egyszer pedig eljutsz arra a pontra, amikor azt mondod, hogy nem akarsz több erőfeszítést belefektetni az idei szezonra. De lépésről lépésre haladunk, mintsem hirtelen váltanánk az egyikről a másikra” - nyilatkozta a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: