DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rátett még egy lapáttal a Force India

Perez és Ocon is remekel, de a szezon második felében élesedhet kettejük párharca - a csapat konstruktőri negyedik helyét viszont már aligha veszélyeztetheti bárki.

Ugyan 2016-ban extrának tűnő szezont produkált a Force India, az istálló 2017-ben erre még egy lapáttal rá tudott tenni - a legjobb három közé ugyan nincs esélyük odaférni Perezéknek, de az üldözőiket is messze leszakították magukról. Monacót leszámítva minden helyszínen pontot szereztek, sok esetben mindkét pilótájukkal és kereken hatvan egységet vernek jelenleg a nagy riválisnak számító Williamsre.

Perez most is jó

A mexikói pilóta idén is bizonyítja sebességét és kiegyensúlyozottságát, gyakorlatilag ő testesíti meg azt, amit a Force India produkál, remekül illenek egymáshoz. A csapaton belül is egyértelműen ő van felül, 9-2-re veri csapattársát az időmérőkön és 8-2-re a versenyeken, viszont volt egy esete Kanadában, ami a dobogóba került - nem engedte el Esteban Ocont. A szezon második fele nehezebb lehet számára, mert Ocon egyre erősebb, egyre magabiztosabb, a viszonyuk egyre kevésbé jó és most következnek azok a pályák, amelyeket a francia is ismer...

forceindia-2017-hungaroring



Ocon bizonyítja, hogy megéri

Megfelelő versenyzővel sikerült pótolniuk a távozó Nico Hülkenberget, hiszen a félig-meddig újonc (tavaly a szezon közepén mutatkozott be) Mercedes-nevelt remek választásnak bizonyult. Folyamatos, stabil pontszerzéseivel nagyon sokat tett azért, hogy a Force India kirobbanthatatlan legyen a negyedik helyről, ráadásul egyre gyorsabbá is válik, már hozni tudja Perez szintjét. Tartalék pedig még van benne...

A két versenyző az elvárásokhoz képest nagyon hasonlóan teljesített eddig (Perez kilenc egységgel tart előrébb), a csapat már most, féltávnál 101 pontnál tart, tavaly pedig összesen 173-at szerzett, így ha ilyen ütemben haladnak, bizony rekordot fognak dönteni - a konstruktőri negyedik helyüket gyakorlatilag senki nem veheti már el tőlük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: