DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Nincs trend a Ferrari és a Mercedes között

Nagy örömünkre a két F1-es élcsapat ádáz csatát vív idén a győzelmekért, több esetben pályáról pályára változik az erősorrend közöttük - a vörösök technikai igazgatója szerint nem egyértelmű, hogy melyik gárda mikor kerül előnybe riválisával szemben.

Tizenegy verseny után régóta nem tapasztalt helyzet uralkodik a Forma-1-ben - persze mi és a rajongók lennénk az utolsók, akik panaszkodnának emiatt. Az idei szezonban ugyanis nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy a Mercedes, vagy a Ferrari van-e előnyben riválisával szemben: a Monacói Nagydíj után úgy tűnt, hogy a brackley-i alakulat felülemelkedett korábbi gyermekbetegségein, erre válaszul a maranellóiak ketttős győzelemmel vágtak vissza a Hungaroringen.



A Ferrari technikai igazgatójának, Mattia Binottónak elévülhetetlen érdemei vannak a Scuderia feltámadásában - a szakember úgy nem lehet megjósolni a két élgárda közötti erőviszonyok alakulását. „Úgy vélem, minden verseny eltér egymástól” - idézte az olasz-svájcit a thisisf1. „Az év elején voltak olyan hétvégék, ahol mi voltunk versenyképesek, máshol pedig a Mercedes. Nem hinném, hogy egyértelmű trend rajzolódna ki a két csapat teljesítményét illetően.”

A címvédő Nico Rosberg úgy vélekedett, hogy a világbajnoki harc szempontjából kulcsfontosságú lesz, ki hogyan fejleszti autóját a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjig. Binotto egyetért a némettel. „A fejlesztés nagyon fontos, versenyről versenyre szükség van rá. Még nagyon sok verseny van hátra, csak a szezon felénél járunk - nem látom, hogy a mérleg nyelve miért billenne egyik, vagy a másik csapat oldalára.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: