DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Nem csalódott a Forma-1-ben Williams újonca

Lance Strollnak a szezon hetedik, egyébként számára hazai versenyéig kellett várnia arra, hogy odaérjen a pontszerzők közé - a kanadai szerint cseppet sem lepte meg, hogy nehéz volt a kezdet a sportágban.

Nemrég Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója méltatta Lance Strollt, aki az utóbbi versenyeken nagyszerűen teljesít - mi több, ő az egyedüli pilóta a mezőnyben, aki a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull pilótai mellett dobogóra tudott még állni idén. A kanadai az év elején rendre törte autóit, és lemaradt Felipe Massától, Montrealban azonban első ízben bejutott a top 10-be - egyik legutóbbi nyilatkozatában elmondta, számított arra, hogy komoly kihívást jelent első szezonja, de büszke arra a fejlődésre, melyet idén látott magától.



„Minden alkalommal, amikor beszállok az autóba, mindig van valamin dolgozni, de nagyon boldog vagyok amiatt, ahogyan az utóbbi időszak alakult” - idézte Strollt a GPUpdate.net. „Voltak kemény pillanataink, amelyek várhatóak is az első szezonban… ezt el kell fogadnod, és túl kell lépned rajta. Mindezek mellett nagyszerű dolgokat is megéltünk: pontszerzések, a dobogó Bakuban. Eddig minden jól alakult, de sok van még hátra, ezért versenyről versenyre kell haladnunk előre, egyszerre csak egyvalamire koncentrálva.”

Stroll elmondta, hogy neki és a Williamsnek is az lesz a célja, hogy kiegyensúlyozottabban teljesítsenek a nyári szünetet követően, mivel eddig igencsak ingadozónak bizonyult szereplésük. „Tudjuk, hogy ez is a problémáink közé tartozik, melyet próbálunk megoldani, de nem olyan egyszerű. Nem minden hétvégén tartunk ott, ahol szeretnénk, hiszen nem minden pálya illik az autónkhoz. Nem feltétlenül ideális a helyzetünk, hiszen egyszer simán bent vagyunk a Q3-ban, máshol viszont azért is küzdenünk kel, hogy továbbjussunk a Q1-ből. Ezt meg kell oldanunk.”

Amikor arról kérdezték a pilótát, hogy ez a csapat megközelítésén, vagy az autón múlik-e, így válaszolt: „Az autó a ludas, hiszen minden hétvégén a tőlünk telhető legtöbbet megteszünk azért, hogy megfelelően beállítsuk. Nagyon sok apró részlete van, aerodinamikai, mechanikai szempontból… A gyors pályák hosszú egyenesekkel jobban kiemelik az erősségeinket. Ahhoz, hogy előrelépjünk, meg kell oldani ezeket a problémákat” - tette hozzá a kanadai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: