DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kvjat figyelmeztetést kapott honfitársától

Bár a Toro Rosso F1-es pilótája számára szerződéshosszabbítást helyezett kilátásba csapata, a sportág történetének első orosz versenyzője figyelmeztette őt, hogy nem ülhet a babérjain.

Danyiil Kvjat idei szezonja igencsak feledhetően alakul eddig - mindössze kétszer ért célba a top tízben, négy pontot gyűjtve, csapattársa, Carlos Sainz azonban kilencszer ennyi egységet gyűjtött tizenegy verseny alatt, ugyanazzal az autóval. Ennek ellenére a Toro Rosso szerződést szeretne hosszabbítani vele, melynek leginkább a Red Bull ifjonca, Pierre Gasly nem örülhet - a francia jelenleg kényszerűségből a japán Super Formulában versenyzik, hogy ne essen ki a ritmusból, de jelen állás szerint nem sok esélye van arra, hogy debütáljon a száguldó cirkuszban.



Bár a Toro Rosso szándékai egyértelműek, könnyen előfordulhat, hogy mégsem Kvjattal képzelik el a folytatást - erre figyelmeztette honfitársát az F1 történetének első orosz pilótája, Vitalij Petrov. „Amikor a Forma-1-ben versenyzel, nem zárhatod ki annak a kockázatát, hogy egyszer lecserélnek” - nyilatkozta az egykori Renault-, és Caterham-pilóta, aki három évig erősítette a mezőnyt. „Noha Christian Horner szeretné megtartani, Kvjat nem ülhet a babérjain.”

„Emlékszem, amikor a Renault-nál versenyeztem, a csapattársamat, Nick Heidfeldet lecserélték Bruno Sennára, annak ellenére, hogy nagyon erősnek bizonyult abban a szezonban. Éppen ezért Danyiilnak ki kell pihennie magát, újragondolnia helyzetét, hogy készen álljon a szezon második felére. Ha viszont olyan incidensekbe keveredik, mint a szezon első felében, a dolgok igencsak rosszul alakulhatnak számára” - tette hozzá a 2011-es Ausztrál Nagydíjon harmadik helyet szerző pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: