DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Villeneuve fél, hogy Vettel nem bírja végig a szezont

A kanadai exbajnok nem attól tart, hogy a ferraris egy újabb, bakuihoz hasonló dühkitöréssel kompromittálja magát: szerinte más veszély leselkedik a vb-tabella első helyezettjére.

Sebastian Vettel eddig stabil teljesítményt nyújt – a Brit Nagydíjat leszámítva, ahol defektet szenvedett, minden alkalommal a legjobb négy között végzett, ebből nyolcszor ért célba első és második helyen –, ebből kifolyólag pedig a nyári szünetre 14 pontos előnnyel érkezett a világbajnokságban. Az említett gumiprobléma mellett egy másik nagy kisiklása volt még a versenyzőnek: dühkitörése az Azerbajdzsáni Nagydíjon, amely komoly következményekkel járt, és Vettel meghurcolását eredményezte, még ha végül szerencsésen is jött ki az FIA vizsgálatából.

„Amikor az autóban ül, semmi más nem számít neki. Ez pedig visszafelé is elsülhet” – fejtegette az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve az f1i.com szerint, utalva a német állandó győzni akarására, amely túlkapáshoz is vezethet. „Rendkívül fókuszált, amikor a feladatát végzi, talán kissé túlságosan is.”



Villeneuve szerint nem az azerbajdzsáni események megismétlődése – melyeket másodszor nem úszna meg szimbolikus utólagos büntetéssel – a legnagyobb kockázat: „Ha valami fenyegeti Vettelt, az nem egy újabb, bakuihoz hasonlatos incidens, hanem az, hogy kifogy a szuflából. Ilyen magas szintű koncentrációt nagyon nehéz fenntartani egy egész szezon során, főleg, ha az ennyire hosszú.”

Egy másik megszólalása során a kanadai azt fejtegette, hogy Lewis Hamilton világbajnoki esélyeit is megnyirbálhatja egy tényező: az elengedés a Magyar Nagydíj végén. „Nem értem a Mercedes hozzáállását, mert Bottas nem érdemelte meg azt a dobogós helyezést. Nyolc másodperces lemaradásban volt, képtelennek bizonyult arra, hogy tartsa a tempót. Hamilton gyorsabb tudott lenni, mégis úriemberként viselkedett, ez viszont kérdéseket vet fel a világbajnoki cím megszerzésével kapcsolatban” – mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: