DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Rosberg: Fejben Bottas a tökéletes versenyző

A német világbajnok elismerően beszélt utódjáról, aki meggyőzte őt szereplésével. A Ferrari kezdeti előnyét is megmagyarázta, hozzátéve, miért lesz a bajnokság hátralevő része a Mercedesé.

A 2016-os világbajnok – aki győzelme után rögtön bejelentette visszavonulását –, Nico Rosberg korábbi csapatára, a Mercedesre fogadna a Ferrari ellenében a szezon hátralevő részében, és pozitív véleménnyel van Valtteri Bottasról is, aki átvette helyét az alakulatban.

„Igazán jó benyomást tett rám. Lehet, hogy fejben ő a tökéletes versenyző, mert képes arra, hogy csak magára összpontosítson, ezáltal pedig kiegyensúlyozottan és gyorsan teljesít” – méltatta a Bild lapnak Rosberg Bottast, aki két futamgyőzelemmel rendelkezik, és csak 19 ponttal marad el csapattársától, Lewis Hamiltontól.



Arról, hogy a Mercedes lassabb szezonkezdetében mennyi szerepe lehetett saját váratlan távozásának, így vélekedett: „Nem mondanám, hogy éppenséggel fájt nekik, de persze a lépésem megnehezítette a dolguk, különösen, mert új szabályokat vezettek be. Nem mintha bajom lenne a Ferrarival, de jóval hamarabb elkezdhettek az új autójukon dolgozni, ez pedig előny volt számukra. A Mercedes azonban még így is nagyon erős, elég ránézni az autóra, a részletgazdagsága lenyűgöző” – dicsérte a konstruktőri bajnokságban vezető W08-at.

A német korábban a soron következő pályákkal magyarázta, miért kerekedhet felül a címvédő istálló a Ferrarin: „Már Silverstone után úgy véltem, ennyi volt, és meglepődtem, hogy vissza tudtak vágni Magyarországon. Spától kezdve azonban ismét a Mercedes pályái következnek, szerintem kevés esélye van a Ferrarinak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: