DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Massa szerint a mai F1 olyan, mint a tizenöt évvel ezelőtti

A Williams brazil F1-es pilótája úgy véli, hogy bár az autók mások, a sportág körüli problémák semmit sem változtak másfél évtized alatt, mióta ő is benne van.

Felipe Massa szerint a Formula-1 nem lett rosszabb az elmúlt tizenöt év során, amióta jelen van a száguldó cirkuszban - holott a kritkák valósággal záporoznak a sportágra. A 2002-ben bemutatkozó brazil versenyző szerint a problémák pontosan ugyanazok, mint másfél évtizeddel ezelőtt.

"Abban a pillanatban, amikor elkezdtem a pályafutásomat, nehéz volt előzni, nem volt DRS-ünk és mindenki pontosan ugyanazokra a dolgokra panaszkodott" - nyilatkozta Massa a Motorsportnak. "Ugyanazokat a dolgokat hallottuk, például hogy jaj, nem lehet előzni, hogy jaj, nem tudunk a másik mögött autózni, hogy jaj, a topcsapatoknak több mindenük van, vagy hogy jaj, ez túl drága. Mi változott? Nem igazán látom" - magyarázta.

massa-dppi



"Abban az időben talán még több pénzt költöttek el a csapatok, mint ma, de a legjobb és a leggyengébb közötti különbség hasonlóan nagy volt akkor is, mint most. Ilyen az F1, remélhetőleg megváltozik ez a jövőben, de egyelőre nem nagyon látom ezt" - tette hozzá, majd arról is beszélt, hogy a pilóták hozzáállása semmit sem változott az évek során.

"Az autók talán mások, de ahogy vezetünk, amit beleteszünk az autókba, ahogy megpróbáljuk a legtöbbet kihozni belőle, nem változott. Csak más típusúak az autók, mások a szabályok, mások a gumik, mások a motorok. Egy F1-es pilótának a legjobbnak kell lennie és mindig a legtöbbet kell kihozni a rendelkezésre álló autóból. Ahogy a dolgok működnek, az pontosan olyan, mint mikor elkezdtem."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: