DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen: Apró dolgok döntenek a győzelemről

Kimi Raikkönen beszélt arról, milyen tényezők szólhatnak az elsőség megszerzésénél a Mercedes vagy az olasz alakulat mellett. A finn a belga hétvégével kapcsolatos elvárásairól is mesélt.

A 2007-es világbajnok korábban elmondta, nem elégedett idei teljesítményével. Bár az utóbbi fordulókban már jobban szerepel, mint év elején, így is csak néhány dobogót számlálhat idén a neve mellett. 

A világbajnoki összetettben is csak az ötödik helyet foglalja el - igaz csupán egyetlen pont a hátránya a negyedik Daniel Ricciardóval szemben - a harmadik Bottas viszont már több, mint 50 egység a hátránya.

Raikkönent arról kérdezték, mi dönthet a Ferrari és a Mercedes között: „Ez attól függ, hogy milyen gumink van, milyenek az időjárási körülmények. Sok apró dolog kreálhat különbséget.”

 raikkonen-mercedes-2017



„Meglátjuk, mi fog történni Spában, de ha megnézzük, nem lesz olyan könnyű dolgunk, mint Magyarországon volt. Nyilván megpróbálunk majd javulni, és reméljük, hogy gyorsak tudunk lenni” - tért rá a finn a következő fordulóval kapcsolatos elvárásaira.

A Ferrari 2007-es világbajnoka elmondta, hol kell javítaniuk a teljesítményükön: „Természetesen lesz néhány pálya, ami jobban fekszik nekünk. Vannak területek, ahol fejlődnünk kell, különösen az időmérőkön, ahol a Mercedesnek mindig van extra lóereje, de ez is függ néhány dologtól.”

Raikkönen nem bocsátkozna jóslatokba: „Nem lehet megmondani biztosra egy pályáról, hogy 'ez feküdni fog nekünk' vagy 'ez az ő autójukhoz illik jobban'.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: