DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kvjat már tudja, miben kell javulnia

A Toro Rosso F1-es pilótája nem karrierje legjobbjai között fog emlékezni az idei év első felére - de legalább már tudja, mi kell ahhoz, hogy jobb teljesítményt érjen el idén.

Amíg Carlos Sainz folyamatosan pontszerző helyeken harcol - Magyarországon például remek csatát vívott Fernando Alonsóval és a hetedik pozícióban ért célba -, addig Danyiil Kvjat mindössze két szerény kilencedik helyet tudott felmutatni. Az orosz Barcelona óta nem képes bejutni az első tízbe, ráadásul olyan melléfogásokkal hívja fel magára a figyelmet, mint csapattársa „megijesztése” Bakuban, és a spanyol kiütése Silverstone-ban, mindannyiszor az első körben.



„A szezon eleje ígéretesen alakult” - idézte az F1i.com Kvjatot. „Volt néhány remek hétvégénk, de képtelenek voltunk a legtöbbet kihozni belőlük, engem is hátráltattak különféle mechanikai hibák. Az ilyen helyzetekben türelmesnek kell lenned, az eredmények előbb, vagy utóbbi jönni fognak. Minden összetevő a helyén van ehhez, csak olyan jól kell csinálnunk a munkánkat, ahogyan azt lehet.”

Kvjat szerint a soron következő Belga Nagydíj helyszíne, Spa-Francorchamps nem fog kedvezni az STR12-esnek, de azon lesz, hogy a lehető legjobb eredményt érje el. „Monza még ettől is nehezebb lesz a hosszú egyenesei miatt, de az azt követő pályák, Szingapúr, Japán és Malajzia sokkal jobban fog feküdni nekünk” - tette hozzá az orosz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: