DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ezért szerepel olyan jól idén Hülkenberg

Bár az R.S.17-es nem mindig teszi lehetővé számára, hogy a pontszerzésért harcoljon, a Renault F1-es pilótája szemmel láthatóan élvezi a versenyzést idén.

Három évnyi Force Indiá-s szolgálat után Nico Hülkenberg elfogadta a Renault ajánlatát, és Silverstone-ból Enstone-ba költözött a 2017-es szezonra. A francia istálló joggal örülhet leigazolásának, hiszen a csapatból egyedül ő tudott eddig pontszerző helyen célba érni - az emmerichi versenyző szerint az új autóknak köszönhető, hogy versenyképes tud lenni idén. „Egyértelműen jobban érzem magam, hiszen gyorsabb” - nyilatkozta Hülkenberg az új autóról a Motorsportnak.



„Persze csak magamról beszélhetek, de jobban nyomhatom, és a vezetési stílusomnak is jobban kedveznek az elmúlt évekhez képest. Akkor mindig a határidon belül kellett teljesítened, és nem nyomhattad annyira, ahogyan azt ezek az autók lehetővé teszik. Most viszont ez könnyen megoldható, és működik is. Egyértelmű, hogy élvezetesebb” - nyilatkozta a pontverseny 10. helyén álló versenyző, aki szerint a Renault hungaroringi fejlesztési csomagja kulcsfontosságú a szezon második felére nézve.

Hülkenberg szerint a határok megkeresése kihívásnak bizonyult a 2017-es autóval, és úgy véli, hogy az idén látott kicsúszások és balesetek a példák rá, hogy a gépek idegesebbé válnak nagy sebességnél. „Nagyon sok ilyen verseny volt, például Bakuban (ahol Hülkenberg maga is eltalálta a falat - a szerk.), ahol kicsi a hely a hibázásra. Ha valami rosszul sül el, az nagyon rossz lesz, de nem hiszem, hogy túl nehéz lenne.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: