DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Ferrari altatott a Hungaroringen?

Annak ellenére, hogy a Scuderia kettős győzelemre váltotta az első rajtsort az F1-es Magyar Nagydíjon, a Mercedes motorsport-igazgatója kételkedik benne, hogy a csapat igazi arcát mutatta volna.

Toto Wolffnak igaza lett: az osztrák úgy vélekedett a Brit Nagydíjat követően, hogy meg kell várnunk a Hungaroringet az erőviszonyok tisztázásáért, a magyar pályán pedig annak rendje és módja szerint nem a Mercedes, hanem a Ferrari vitte a prímet. Sebastian Vettel vezetésével a maranellóiak elhódították az első rajtsort az időmérőn, a verseny pedig hiába tűnt szorosnak, az Ezüstnyilak nem tudták megakadályozni a Scuderia idei második kettős diadalát.



Toto Wolff azonban úgy véli, riválisuk még ennek ellenére sem mutatta ki foga fehérét. „Nem hinném, hogy a Ferrari valódi tempóját láthattuk, hiszen Sebastian sérült kormánya balra lógott, és amikor kiállt a bokszba, Kimi nagyon gyors körökre volt képes. Ha kint hagyták volna (Vettelt), akkor (Raikkönen) biztosan előzni tudott volna” - idézte az espn F1-es oldala az osztrákot, aki elmondta, hogy az elmúlt öt szezon legnehezebb döntését hozták meg, amikor pozíciócserére kérték pilótáikat.

Amikor arról kérdezték a sportigazgatót, hogy a Mercedes a nyári szünet után meg fogja-e változtatni a hozzáállását a világbajnoksághoz, így válaszolt: „Ezek az értékek tették lehetővé, hogy hat vb-címet szerezzünk, és fogják lehetővé tenni, hogy ez a következő években is így történjen. Tisztában vagyunk vele, hogy három pontot veszítettünk, ami a bajnokságba is kerülhet, de így működik a csapatunk. Tartjuk magunkat ehhez, és ha a következményei odáig fajulnak, hogy elveszítjük a világbajnokságot, elfogadjuk. Hosszú távon azonban sokkal több versenyt és világbajnoki címet nyerhetünk ezzel a megközelítéssel, mintha másképp tennénk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: