DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Másolnak minket? Az csak jó!

Amíg a Ferrari korábbi modelljeit sok kritika érte, a német F1-es pilóta azt vette észre, hogy az SF70H több elemét is ellesik a riválisok, amely csak munkájuk eredményességét tükrözi.

A sikeres csapatok egyik hátránya, hogy innovációikat némi kutatómunkával és éles szemmel el tudják lesni a riválisok, az viszont már segít rajtuk, hogy amíg a többiek megvalósítják ezeket saját modelljeiken, addig ők már más fejlesztéseket vetnek be. Az idei szezon legjobb autója címért jelenleg a Ferrari és a Mercedes is ádáz harcot vív, ha viszont a legtöbbet fejlődő gárdát kellene megnevezni, tízből kilencen a Scuderiát mondanák.

„Tény, hogy az utóbbi néhány évben nem a miénk volt a legjobb autó, ahogyan az is, hogy nem mi bizonyultunk a legerősebbnek az autó fejlesztése terén” - idézte a Magyar Nagydíj győztesét a Motorsport. „Ha csak az elmúlt három évet nézzük, az idei év teljesen más, és folyamatosan lépdelünk előre. Nagyon sok elemet mutattunk be, a többiek pedig lemásolták ezeket, de ez jó jel. Ez a kemény munkának és a projektbe fektetett energiának a bizonyítéka, a továbbiakban pedig teljes gőzzel haladunk tovább.”



Vettel hozzátette, a Ferrari egyre jobban kiismeri, hogy autóján mely területeken kell javítani. „Minden pályán versenyképesnek bizonyultunk, az viszont igaz, hogy néhol a Mercedesnek jobban jött ki a lépés, míg nekünk kevésbé. De normális, hogy pályáról pályára ez történik. Mi, pilóták is jobban szeretünk néhány helyszínt a többinél, és nincs ez másként az autóval sem.”

„Normális az is, hogy egyszer jobban, másszor rosszabbul teljesítünk, de természetesen nem ez a célunk - mindenütt a legjobbak akarunk lenni. Jelenleg nem ez a helyzet, de dolgozunk rajta. Elég jól tudjuk, hogy mire van szüksége az autónak - most van időnk arra, hogy kicsit nyugodtabban utána tudjunk nézni a dolgoknak.”

Magyarországi kettős győzelmével a Ferrari 39 pontra zárkózott fel a Mercedes mögé a pontversenyben, Vettel pedig 14 pontra nyújtotta előnyét Lewis Hamiltonnal szemben. „A csapat sokkal jobb helyzetben van, és ha megfelelő eredményeket kezdesz elérni, akkor nálad lesz a labda” - folytatta Vettel.

„Rajtunk áll, hogy ezt folytatni tudjuk-e, de magabiztos vagyok, hogy a legjobb embereink vannak ehhez. Tudjuk, hogyan kell erős autót építeni, nagyot léptünk előre motorok terén, így minden a legjobb irányba halad. Hiszek abban, hogy ott leszünk, és komoly eredményekért fogunk harcolni” - tette hozzá a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: