DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vandoorne hamarosan Alonso szintjén?

A gyenge idénykezdet után Stoffel Vandoorne úgy véli, lassacskán felvette a ritmust és most már sokkal könnyebben tartja Alonso tempóját. Hamarosan el is éri a kétszeres világbajnok szintjét?

A belga pilóta szerint megtörtént végre az áttörés teljesítményével kapcsolatban és teljesen maga mögött tudhatja a borzalmas idénykezdést. Az utóbbi néhány versenyen felnőtt a feladathoz és többségében tartani tudja a spanyol ász sebességét, az idény első negyedében inkább 6-8 tizedmásodperces lemaradásban volt körönként Alonsóhoz képest.

Nagy volt körülötte a várakozás 2015-ös GP2-es bajnoki címét követően, tavasszal azonban kezdték megkérdőjelezni, hogy képességei megütik-e a Formula-1 szintjét. A belga úgy látja, a kemény munka vezetett eredményre. „Azzal a tapasztalattal, amit mostanra magamra szedtem, végre sokkal inkább a magam ura vagyok. A legutóbbi néhány verseny nagyon jól sikerült a saját teljesítményemet nézve is és Fernando tempójához képest is, amit többnyire tartani tudtam. Ez nagyon pozitív dolog” – elemezte teljesítményét Stoffel Vandoorne.

Stoffel Vandoorne pechjére Alonso élete formájában autózik idén


„Minden hétvégén nagy lépésekkel haladok előre, keményen nyomjuk a csapattal, hogy minden mozaik a helyére kerüljön és minél inkább a stílusomhoz alakítsuk az autót. Minden hétvégén pozitív elmozdulást tapasztalunk, a szabadedzéseken is javulok, a teljes versenyhétvégét jobban kézben tartom, közte a nagyon fontos időmérő edzéseket is. A versenyen nyújtott teljesítményem is jó irányba halad” – dicsérte saját munkáját a belga pilóta.

A McLaren a kiváló magyarországi hétvégét követően megcélozza, hogy a negyedik erő legyen a mezőnyben. „Jól jött a csapatnak ez a kettős pontszerzés, főleg ezután a borzalmas idénykezdet után. Legalább megmutatta, hogy minden erőfeszítés nagy harc árán, de előrevitte az istállót a megfelelő irányba. Még mindig nem vagyunk ott, ahol szeretnénk, nagyon nem, de ha lehetőség adódik, már élni tudunk vele. Remélhetőleg még több ilyen hétvégénk is lesz idén és azokból is mind kihozzuk a maximumot” – zárta gondolatait Vandoorne.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: