DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ki dolgozik többet a Force Indiánál?

Sergio Perez vagy Esteban Ocon? Kettejük közül az utóbbi nyilatkozott arról, melyikük fektet jelenleg keményebb munkát az F1-be. A francia pilóta a bakui incidensről is beszélt.

Esteban Ocon és Sergio Perez egymás mögött állnak a bajnoki tabellán a hetedik és a nyolcadik pozícióban. Az év eleje egyértelműen a mexikóinak sikerült jobban, a Monacói Nagydíjig mindvégig csapattársa előtt tudott végezni.

Az év közepére Ocon is erősebb teljesítményt nyújtott, és Kanadától kezdve valami kezdett elromlani a pilóták között. Ott ugyanis a Force India dobogós helyezést veszített el, és a két versenyző a csatájuk miatt csak az ötödik és a hatodik pozíciót tudta szállítani csapatának.

Ocon arról beszélt először, miért kell többet dolgoznia csapattársánál: „Nagyon keményen kell dolgoznom! Sokkal kevesebb tapasztalatom van, mint Sergiónak, tehát vannak dolgok, amiket még meg kell értenem, amik számára már természetesek. A versenyek előtt és után én vagyok a legtöbbet a gyárban, és szimulációt végzek. Ez nagy különbség kettőnknél.”

 ocon-kemenyebben-dolgozik-2017



„Nem akarok számot mondani, maradjunk annyiban, hogy sokkal többet” - zárta a témát a francia, amikor arról kérdezték, mennyivel fektet bele több energiát Pereznél.

Kanada után Bakuban is egymásra találtak a versenyzők, és Monaco után ez volt a második helyszín, ahol nem tudtak mindketten pontot szerezni idén: „Rögtön a gyárba mentem utána, és a csapat azt mondta, hogy versenybaleset volt, és mindketten hibáztunk. Ennek természetesen nem kellett volna megtörténnie - de egy ilyen pályán a versenyzésben előfordulhatnak rendkívüli dolgok.”

„Mindkettőnknek azt mondták, hogy óvatosabbnak kell lennünk a jövőben, mivel ez nem csak az ő, vagy nem csak az én hibám volt. Itt vége is a történetnek” - mondta Ocon jelezve, hogy nem akar többet erről az incidensről beszélni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: