DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hakkinen dicséri Mick Schumachert, de...

1998 és 1999 világbajnoka nagyon jó véleménnyel van egykori ellenfele csemetéjéről - a finn kitért a 18 éves versenyző F1-es esélyeire is.

Mick Schumacher egy-egy olasz és német F4-es ezüstérem után nagy reményekkel lépett fel a Forma-3-as Európa-bajnokságba, ahol azonban idáig nem alakultak fényesen a dolgok számára. Idén hat hétvége során mindössze egyetlen alkalommal állhatott dobogóra, és csak a 11. helyen áll a pilóták pontversenyében a Prema színeiben. A 18 éves tehetség legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy a Belga Nagydíj előtt édesapja 1994-ben világbajnoki címet nyert Benettonját vezetheti néhány bemutatókör erejéig.



Sokan úgy vélik, neve miatt egyenes út vezet számára a Forma-1-be, de természetesen a pályán is bizonyítania kell - közéjük tartozik Mika Hakkinen is, aki másfél-két évtizeddel ezelőtt hatalmas csatákat vívott Mick édesapjával a versenypályákon. „Véleményem szerint még nincs itt az idő, hogy a Forma-1-ről beszéljünk” - nyilatkozta a finn expilóta az Auto Bildnek.

„Még nagyon fiatal srác, és több szempontból is bizonyítania kell. Ami azonban nagyon fontos, hogy versenyeket akar nyerni. Ha sikeréhes és alázatos vagy, ha az a célod, hogy nyerni tudj, és ha megpróbálod fejleszteni magad, hogy jobb pilótává válj, akkor mindennel rendelkezel, amire csak szükséged van. Amikor Mickkel beszélek, érzem, hogy győztessé akar válni” - tette hozzá az egykori McLaren-pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: