DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Grosjean: "Kész vagyok egy világbajnok autóra"

A Haas francia F1-es pilótája szerint csak azért panaszkodik ennyit, mert nyerni akar, ilyen a mentalitása és nem elégszik meg kevesebbel - persze tudja, hogy vissza kellene fognia magát.

Romain Grosjeant továbbra is elég sok kritika éri a heves rádióüzenetei miatt és azért is, mert továbbra sem tud megbarátkozni a Haas fékrendszerével - miközben csapattársa, Kevin Magnussen alig-alig panaszkodik ilyesmire. Ez a különbség nyilvánvalóan a vezetési stílusukból fakad, de Grosjean tudja, hogy vissza kell fognia magát.

"Mindig vannak dolgok, amelyekben javulni lehet. Megtalálni a megoldást, amikor frusztrált vagy, másképp kezelni bizonyos helyzeteket és sokkal jobban reagálni arra, ha a fékek nem úgy működnek, ahogy kellene. Dolgoznom kell ezeken" - mondta a Haas francia versenyzője a Motorsport.comnak. "Pedig alapvetően az a szint, ahol vezetek, az erőnlétem és a visszajelzéseim készek arra, hog világbajnok autóban üljek" - tette hozzá.

grosjean-haas-hungaroring-2017



"Frusztrálttá válok, mert nyerni akarok és ha frusztrált vagyok, akkor beszélek a rádióba. Szóval hol van ebből a kiút?" - reagált a heves rádiózásait firtató kérdésre. "A másik lehetőség az, hogy azt mondom hogy oké, nem fogok nyerni, felveszem a pénzem, vezetek, aztán hazamegyek. Ha ezen a szinten lennék 31 évesen, akkor a pályafutásom gyakorlatilag véget érne" - magyarázta.

"Ezzel a mentalitással nem tudok elégedett lenni, ha mondjuk a tizennegyedik helyet szerzem meg az időmérőn, de legyőzöm a csapattársam. Ez sosem tesz boldoggá. Van, akiket igen, jó nekik, de ez számomra sosem lesz elég. Igen, vissza kell vennem a rádiós kifakadásaimból, de ez azért van, mert nyerni akarok. Ha vezeted a futamot, vagy olyan autóban ülsz, ami képes a győzelemre, akkor nem kiabálsz, nem panaszkodsz."

Grosjean azt is hozzátette, hogy még hisz abban, hogy egyszer ő is megkapja az esélyt - példának Valtteri Bottast hozta fel, aki Nico Rosberg váratlan visszavonulása miatt ülhetett be a világbajnok autóba. "Továbbra is remélem, hogy egyszer eljön az én napom."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: