DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Bottas élete legnagyobb hibája

Négy évnyi Williamsnél töltött időszak után került némileg váratlanul a világbajnok csapatba és eddig nem vallott szégyent. De mi volt Valtteri Bottas eddigi legnagyobb hibája?

Világbajnoki esélyessé nőtte ki magát nagyon gyorsan a tehetséges finn versenyző, aki Nico Rosberg távozása után került a Mercedeshez vészmegoldásként. Úgy tűnik viszont, hogy jó lóra tett vele a német istálló, Bottas már két futamgyőzelmet aratott és harcban van a világbajnoki címért is, csapattársa, Lewis Hamilton tempóját is az esetek többségében tartani tudja, néha meg is haladja.

Legnagyobb hibáját is idén követte el, amivel saját helyzetén rontott év elején nem keveset. „Minden bizonnyal pályafutásom eddigi legnagyobb és legidiótább bakija volt, amit Kínában műveltem. Túl agresszívan melegítettem a gumit a Safety Car mögött, megperdültem és csak számos pozíciót veszítve tudtam visszakecmeregni a pályára. Egyértelműen egy dobogós helyet és sok-sok pontot dobtam el akkor magamtól, csak hatodik lettem. Meg is kaptam a szidást Toto Wolff csapatfőnöktől” – idézte fel a kellemetlen jelenetet Valtteri Bottas.

„Ez volt az utolsó alkalom, amikor igazán mérges voltam valami miatt is” – tette hozzá a finn pilóta, aki ezután kérdésekre válaszolva könnyedebb vizekre evezett. „Bármilyen rossz szokásom? Hát, például nem olvasom végig a könyveket, az is lehet, hogy egyetlen könyv sincs eddigi életemben, amit teljesen végigolvastam volna. Mi volt a legrosszabb dolog, amit megvásároltam eddig? Egy önműködően nyitható esernyő. Amikor ki akartam nyitni, apró darabokra robbant szét, kiadtam egy csomó pénzt a nagy semmiért. Egyértelműen ez volt a legrosszabb vételem életemben” – írta le csalódását Bottas.



„Hogyha meghívhatnék három embert vacsorázni, kik lennének? Donald Trump, Vlagyimir Putyin és Kim Jong-un. Alighanem sok kérdés merülne fel, jócskán lenne miről beszélgetni” – zárta gondolatait a formula1.com interjújában a Mercedes finn pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: