DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas a Williamsnél elérte a csúcsát

De mi a helyzet a Mercedesszel? A finn arról beszélt, hogyan érzi magát egy versenyző, ha sok időt tölt el egy csapatnál, és ez is Lewis Hamilton malmára hajthatja a vizet a végelszámolásnál.

Valtteri Bottas két győzelmet számlálhat a neve mellett, és a szezon felén túl csupán 19 pont a hátránya csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben. Nem sokan hitték volna, hogy ez így lesz, de a finnt egyértelműen világbajnoki aspiránsként kell emlegetni.

A Mercedes ráadásul már tárgyal vele, így nemsokára eldőlhet, hogy 2018-ban is a német alakulatnál folytatja-e Bottas a pályafutását.

 bottas-a-williamsnel-elerte-csucsat



Az idei szezonra is jellemző, hogy valaki hátrányba kerülhet egy-egy elem kicserélése miatt. Bottas így vélekedik a témáról: „Ilyenek a szabályok. Mindenkinek bizonyos számú alkatrésszel kell teljesítenie a szezont. Ha a csapat ebből a szempontból mohóvá válik, és néhányat gyakrabban cserél, akkor büntetéssel fizet az ember.”

A finnt arról kérdezték, milyen a hangulata a Mercedesnél: „Nagy támogatást érzek. A csapat mindig segít engem, hogy további tempót nyerjek, tehát nem mondhatom, hogy bármi is hiányozna. Nyilván Lewis sok éve van velük, ami előnyt jelent.” 

Bottas nosztalgiázott kicsit nyilatkozata végén: „Ezt én is érzékeltem, amikor már hosszú ideje a Williamsnél voltam. Elértem azt a pontot, amikor úgy éreztem, hogy a lehető legjobbamat nyújthatom. Most van még egy kevés ebben is, de jól érzem magam a Mercedesnél.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: