DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg ex-segítője is csodálja Kubicát

Annak ellenére, hogy a visszavonult bajnok után más pilótával dolgozik, Daniel Schlössert lenyűgözte, ahogyan Robert Kubica vissza tudott térni az F1-es körforgásba nemrég.

A fizioterapeuták általában a háttérben tevékenykednek egy-egy versenyző mellett, ám munkájuk elengedhetetlenül fontos annak érdekében, hogy valaki száztíz százalékot legyen képes nyújtani a pályákon. Ilyen volt Nico Rosberg mellett Daniel Schlösser, viszont még ő is meglepődött, amikor kollégája úgy döntött a tavalyi év végén, hogy kiszáll a száguldó cirkuszból. A német azóta Nikita Mazepinnel dolgozik együtt, de nem kerülte el a figyelmét az anno kis híján amputált jobb kezével visszatérő Robert Kubica múlt heti szereplése, amikor mindenkit meggyőzött arról, hogy van helyen a sportágban.



„Még mindig nagyon jók az izmok a jobb karjában, egyedül a tömegük nem elég nagy” - nyilatkozta Schlösser a Sport Bildnek. Nagyon sokan kételkedtek abban, hogy a lengyel képes lesz-e láthatóan sérült karjával helytállni az F1-ben, a szakember azonban nincs közöttük. „Nico (Rosberg) például sokat küzdött a csuklójával, ezért nagyon keményen kellett edzenie a karjait. Más pilóták azonban könnyebben használják a kormányt, köszönhetően az eltérő vezetési stílusnak. Nick Heidfeld egy volt közülük, de Kubica is ide tartozik. Nekik soha nem kellett olyan keményen edzeniük, mint másoknak.”

Amikor arról kérdezték Schlössert, hogy Kubica milyen problémákkal szembesül a szűk balkanyarokban, így válaszolt: „Ahelyett, hogy a jobbal tolná (a kormányt), a ballal húzza inkább. Technikától függően ez még hatékonyabb is lehet. Kubica Magyarországon nagyon kemény programot teljesített, magas hőmérsékletben, amely néhány fiatal pilótának nehézséget okozott. Bárki, aki ezt kibírja, az egy nagydíjat is ki tud.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: