DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Renault mégis megtarthatja inkább Palmert?

A csapatnál nem zárják ki, hogy a brit pilótával folytassák és ne igazolják le Robert Kubicát, vagy akárki mást - tényleg lehet még esélye Palmernek a jövő évi F1-es ülésre?

Bár már a versenyzőtársak, a riválisok és szinte minden szurkoló úgy számol, hogy Jolyon Palmer karrierja a szezon végén befejeződik a Renault-nál (és lehet, hogy a Formula-1-ben is), maga a csapat még nem zárja ki, hogy megtartsák a brit pilótát 2018-ra is. Palmer még nem verte meg idén Hülkenberget időmérőn, nem szerzett pontot sem, míg csapattársa hatszor járt a Q3-ban, bezsebelt huszonhat egységet és jelenleg tizedik a tabellán.

"Ha képes úgy megfordítani a helyzetet, mint ahogy tavaly tette, teljességgel nyitottak vagyunk arra, hogy még egy szezont a csapatnál töltsön" - mondta a Motorsportnak Cyril Abiteboul csapatfőnök. A Renault tavaly is megtartotta már Palmert és kitették inkább Kevin Magnussent, ami kisebb meglepetésnek számított.

palmer-f1



"A stabilitás jót tesz a csapatnak, ez volt szem előtt tavaly is, amikor Nico érkezett: nem akartuk mindkét pilótánkat lecserélni. Alakulhatnak jól a dolgok Jolyon számára, de ez igazából rajta múlik. Persze ő ezt pontosan tudja, hiszen egyéves szerződése van és tökéletesen érti, hogy a csapatnak mérlegelnie kell a lehetőségeit" - magyarázta Abiteboul.

Palmernek egyébként rendkívül balszerencsés éve van, rengeteg technikai hiba sújtja és az önbizalmát is elvesztette már - elég sokat hibázott 2017-ben. "Láttunk nagyon jó dolgokat Jolyontól a téli teszteken és a szezon közben is. Képes remek tempót kihozni az autóból, nagyon jó munkát végezni, értékes visszajelzéseket adni, elkötelezett a csapat iránt. Ugyanakkor voltak hibák, kihagyott lehetőségek, amelyeket egyértelműen nem segített a megbízhatóság, ami nyilvánvalóan gyengébb a garázs rá eső felében."

Abiteboul szerint ezek a dolgok vettél el Palmer önbizalmát, amelyek miatt aztán jöttek a saját hibái is és ezért került abba a helyzetbe, amelyben most van. Hozzátette: ő maximálisan támogatja pilótáját és így van ezzel az egész csapat.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: