DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Öt hónap hátrányban a Honda, de félig örül neki

A japán főnök szerint elismerésre méltó bravúrt hajtott végre a motorrészleg: sikerült elérni a szintet, amelyet az első idei tesztre terveztek.

Több istálló és gyártó is félresiklott fejlesztéseivel a 2017-es szezon felkészülési időszakában: Christian Horner például elismerte, a szélcsatornában gyűjtött adatok nem egyeztek a pályán szerzett információkkal, ezért késtek két hónapot. Ez is eltörpül azonban a Honda lemaradása mellett, amelyet a motorprojekt főnöke öt hónapra taksál: most érték be a szintet, amelyet az első teszten akartak.

„Nehéz lenne azt mondanom, hogy kielégítő, ahol állunk. A teljesítményünk jelenlegi foka valahol ott van, amit a szezon kezdetén szerettünk volna elérni” – mondta Yusuke Hasegawa a racer.com-nak. „Legalább azzal tudom vigasztalni magam, hogy elértük azt a szintet, amelyen Barcelonában kellett volna lennünk.”



„Tehát körülbelül öt hónapot vett igénybe. Ha műszaki fejlesztési józanésszel nézzük, akkor öt hónapos felzárkózásra egy ilyen szintig büszkék lehetünk. Ugyanakkor, ha a Formula-1-es naptárral vetjük össze, akkor elkéstünk vele. Így félig megkönnyebbült, félig nagyon csalódott vagyok, amiért ezt a szintet nem a szezon kezdetén értük el” – beszélt a Hondánál uralkodó érzésekről Hasegawa, aki a nagy elmaradás ellenére év végéig a Renault-t akarja utolérni.

Természetesen szót ejtett a McLarenről is, és arról, hogy nincs szükség különleges egyeztetésekre a csapattal, amely továbbra sem döntött 2018-as motorszállítójáról: „Az igazat megvallva rendszeresen beszélünk, továbbra is nagyon erős a kommunikációnk egymással. Nincs szükség semmiféle különleges találkozóra velük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: