DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sajtó: Vettel 120 millióért sem hosszabbít a Ferrarival

A német F1-es pilóta szerződése év végén lejár, s bár a Scuderia hajlandó lenne jelenlegi párosával folytatni 2018-ban is, könnyen lehet, túl keveset ajánlottak fel a négyszeres bajnoknak a hosszabbításért.

A 2018-as pilótapiac legtöbbet emlegetett tagjai Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen, nem véletlenül: az összesen öt vb-címmel rendelkező párosnak az idei év végéig szól a szerződése, többen ácsingóznak a Scuderia üléseire, mint ahogyan a duót is szívesen leigazolnák más alakulatok. Raikkönen kijelentette, csak akkor akar az F1-ben maradni, ha topautóval versenyezhet, csapattársának azonban a hírek szerint egészen más vágyai vannak.



A francia Auto Hebdo megszellőztette, hogy Vettelnek 120 millió eurót ajánlott fel a Ferrari a következő három évre, a német azt azonban nem fogadta el. Raikkönen fizetését 5 millió euróval toldaná meg az elnök Sergio Marchionne a maradásért cserébe, arról azonban egyelőre nincs hír, hogy a finn ebbe beleegyezne, avagy sem. „Úgy vélem, hogy a pilótapiac állása jelenleg Sebastian Vetteltől függ” - mondta Christian Horner. „De egy biztos: a Red Bull Racingnél nem lesz változás.”

A finn Ilta Sanomat cmű lap úgy tudja, hogy Vettel számára nem a fizetés, hanem szerződése időtartama jelenti a legfőbb gátló tényezőt, ugyanis csak egy évre akarja elkötelezni magát, nyitva hagyva lehetőségeit a 2019-es szezonra. „Igaz, hogy még nincs szerződésem” - nyilatkozta Vettel. „De az elsődleges szerintem nem az, hogy a papírok miatt aggódjunk, hanem hogy megfelelő eredményeket érjünk el. Amint mondtam, nem sietek sehová, ahogyan a csapat sem, és szerintem remek kapcsolatom van velük. Semmi problémánk sincs egymással.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: