DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Renault: Kubica visszatérhet jövőre

A múlt heti szerdai tesztnapot mindenki lélegzetvisszafojtva várta, ott derült ki ugyanis, mit tud Robert Kubica az idei versenygéppel. A Renault szerint a lengyel visszatérhet a Formula-1-be már jövőre is.

Kubica álláspontját már hallottuk a visszatérés esélyeiről és a tesztről, most azonban a Renault részéről is megszólaltak az ügyben. Egészen pontosan az egyik főmérnök, Ricardo Penteado, aki többek között a lengyel tesztautójának felkészítéséért volt felelős. A főmérnök szerint semmi akadálya annak, hogy Kubica visszatérjen, ugyanis problémamentesen birkózott meg az idei autóval is.

A hat és fél évvel ezelőtti, súlyos karsérülésekkel járó ralibaleset óta egészen idén júniusig nem vezetett Formula-1-es autót. A 2013-as építésű (Lotus) Renault-t kétszer is vezethette privát teszten a lengyel versenyző, az eredmények és a fizikai állapota is biztatóan alakultak, fontos állomás volt tudni, hogy az idei, komolyabb fizikai erőt igénylő versenyautót is képes-e vezetni.

Kubica visszatérésének a világon semmi akadálya nincs


Penteado szerint a kétségek, amik Kubica vezetési képességeivel kapcsolatban léptek fel, mind eloszlottak. „El is lehet felejteni ezt a kérdést, semmi gondja nem akadt a hibridautók vezetésével” – nyilatkozta a főmérnök a Brazil Globo televíziónak.

„Kubica Magyarországon teljesített leggyorsabb köre nagyon versenyképesnek bizonyult, de gyorsabban is tudott volna menni, ugyanis egyáltalán nem volt üres a tankja. Kimagaslóan sok kört is teljesített, két teljes versenytávnyit. Mindezt 40 fokos hőségben, a végén pedig egyáltalán nem panaszkodott, hogy kimerült lenne” – dicsérte a Renault-val tesztelő pilótát Penteado.

„A kormánya is csak apró mértékben tért el a megszokottól, a kezelésével sem akadt gondja. Sokszor kértünk tőle változtatásokat a kormányon, de mindet teljesen normális időn belül megoldotta” zárta gondolatait a Renault főmérnöke. Ezek után minden jel arra mutat, hogy Kubicának már csak a hívó szóra kell várnia, fizikálisan és gyorsaságban sem lesz lemaradása a toppilótákhoz képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: